Quantcast
Connect with us

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Τσίπρας | Έρχονται 12.500 προσλήψεις στην υγεία –Πρώτη προκήρυξη έως τέλος Αυγούστου

Τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά και το πλάνο των προσλήψεων γιατρών, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στο ΕΣΥ, παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του, στο υπουργείο Υγείας.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι θα γίνουν συνολικά 12.500 προσλήψεις στο χώρο της υγείας.

Ειδικότερα, για την στελέχωση των υποδομών πρωτοβάθμιας φροντίδας (ΤΟΜΥ – Κέντρα Υγείας), ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 3.000 προσλήψεις από τις οποίες οι 1.300 αφορούν θέσεις γιατρών. «’Αμεσος στόχος είναι, μέχρι το τέλος του 2017, να έχουν τεθεί σε λειτουργία 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε 80 περιοχές της χώρας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των ιδιωτικών οικογενειακών γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ στους 7.500 από 5.500 που είναι σήμερα.

Ο κ. Τσίπρας, εξήγγειλε επίσης άλλες 9.500 προσλήψεις για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από τις οποίες οι 5.000 αφορούν μόνιμες θέσεις, εκ’ των οποίων οι 2.000 αφορούν τις θέσεις γιατρών. Ο πρωθυπουργός μάλιστα κάλεσε τους Ελληνες γιατρούς που έφυγαν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στη χώρα για να εργαστούν.

Οι πρώτη προκήρυξη όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός θα γίνει μέχρι τέλος Αυγούστου και αφορά την πρόσληψη 790 μόνιμοι γιατροί σε ΜΕΘ και σε Επείγοντα Περιστατικά. 

Επίσης ανακοίνωσε την παράταση της θητείας 1.500 επικουρικών γιατρών και λοιπού προσωπικού για ένα ακόμα χρόνο.

Επίσης ο πρωθυπουργός είπε ότι από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα «έχουμε ενισχύσει το ΕΣΥ με 9.000 άτομα».

Τέλος εξήγγειλε μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες στο φάρμακο αλλά και στη μείωση της διαφθοράς και της σπατάλης.

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Υγείας

Φίλες και φίλοι, είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι το υπουργείο Υγείας με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού, αλλά οι προλαλήσαντες μου θύμισαν ότι η πρώτη ήταν σε μια περίοδο πολύ μεγάλης έντασης, πολύ μεγάλης πίεσης. Και πρέπει να συνομολογήσουμε ότι όταν παραλάβαμε τη διακυβέρνηση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν ήταν απλά σε κρίσιμη κατάσταση, ήταν σχεδόν στα όρια της κατάρρευσης. Άλλωστε, οι επιπτώσεις από μια καταστροφική πενταετία για τον τόπο, 2010-2014, όπου συρρικνώθηκε το 25% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, χάσαμε το ένα τέταρτο του εθνικού μας πλούτου, ήταν δραματικές, κυρίως στον τομέα του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής προστασίας, όπου ο τομέας της Δημόσιας Υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο αυτού του πρωτοφανούς «βομβαρδισμού».

Και βέβαια, θα ήθελα να πω, γιατί αυτό δεν πρέπει να το παραλείπουμε, ότι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά. Αλλά, δεν έγινε τυχαία αυτή η επίθεση στο χώρο του κοινωνικού κράτους και ιδιαίτερα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας. Διότι, αυτή η κατάσταση κατάρρευσης, την οποία εμείς αντικρίσαμε, δεν οφείλεται μονάχα στις δρακόντειες, όπως είπα πιο πριν, μνημονιακές υποχρεώσεις και στη δρακόντεια δημοσιονομική προσαρμογή.  Ούτε θα έλεγα και στην ανικανότητα ή στην αδιαφορία όσων βρίσκονταν πιο πριν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Σε μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι υπήρξε συνειδητή στοχοποίηση της δημόσιας Υγείας, με ιδεολογικού χαρακτήρα επιλογές. Επιλογές που λένε –μας έλεγαν, μάλιστα, τότε εκείνη την εποχή και διαφήμιζαν- ότι ο καθολικός και  δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας είναι μια αντίληψη ξεπερασμένη. Και βεβαίως, επιλογές που είχαν ως στόχευση, θα έλεγα, τη συρρίκνωση της δημόσιας περίθαλψης, προκειμένου να ανοίξει το πεδίο στα ιδιωτικά συμφέροντα  του χώρου. Και, βεβαίως, όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για υπηρεσίες Υγείας, αφήνονται στη μοίρα τους.

Και θα έλεγα ότι δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι, δηλαδή, μόνο η σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή σε συνδυασμό με μια ιδεολογική εμμονή, να τα αφήσουμε όλα στη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς, χωρίς καμία πρόνοια για κοινωνική προστασία. Είναι και το γεγονός ότι πριν την κρίση ο χώρος της Υγείας είχε γίνει ένα πεδίο, προνομιακό -θα έλεγα- για την κατασπατάληση πόρων, ένα πεδίο διαφθοράς, για προκλητικές υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και προμηθειών, για βρώμικες συναλλαγές και αλισβερίσια. Μια διαρκής λεηλασία εξωφρενικής κλίμακας του δημόσιου συμφέροντος, με πρώτα θύματα τα ασφαλιστικά Ταμεία και τον κρατικό  προϋπολογισμό.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ενώ οι δαπάνες μεγάλωναν πριν την κρίση, η ποιότητα των υπηρεσιών παρέμενε σε δραματικά χαμηλό επίπεδο. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, οι ιδιωτικές δαπάνες για υπηρεσίες υγείας αυξάνονταν επίσης  σταθερά, καθιστώντας το ελληνικό σύστημα Υγείας σε ένα από τα πιο ιδιωτικοποιημένα συστήματα, όχι μονάχα στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Να σημειώσουμε, λοιπόν, ότι παρά τις δραματικές περικοπές που επιβλήθηκαν στο χώρο της Υγείας με τα Μνημόνια –και εδώ, ίσως, είναι το πιο ανήθικο στοιχείο του πράγματος- το πάρτι αυτό της κατασπατάλησης δημόσιων πόρων, στο οποίο αναφέρθηκα πιο πριν, συνεχίστηκε. Συνεχίστηκε κανονικότατα μέχρι τον Γενάρη του 2015. Και στόχος, δυστυχώς, των μνημονιακών περικοπών της περιόδου 2010-2014, δεν ήταν η αδιαφάνεια και η διαπλοκή, αλλά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας που συμπιέστηκε ακόμα περισσότερο.

Η συναλλαγή με συμφέροντα και η διαφθορά παρέμειναν ανέγγιχτες, αλλά οι  ελλείψεις προσωπικού και βασικών υλικών πολλαπλασιάστηκαν. Η ταλαιπωρία των  ασθενών  και των οικογενειών τους  μεγάλωσε. Τα δημόσια νοσοκομεία μας οδηγήθηκαν στα πρόθυρα της  χρεωκοπίας και της λειτουργικής κατάρρευσης. Και μάλιστα – και αυτό είναι το πιο σοβαρό – σε περιόδους που ένα όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας δεν είχε πλέον άλλη επιλογή πέραν του Δημοσίου Συστήματος  Υγείας.

Αυτή ήταν η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε το 2015. Ξέραμε τις τεράστιες δυσκολίες που σχετίζονταν με τη γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση. Γνωρίζαμε, επίσης, ότι μια κυβέρνηση σαν την δική μας, κρίνεται με πολύ πιο αυστηρά κριτήρια στα θέματα λειτουργίας του κοινωνικού κράτους. Αλλά το να σταθεί στα πόδια του ο χώρος της Υγείας ήταν και εξακολουθεί να είναι  μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής.

Και πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είναι μια εύκολη υπόθεση αυτή. Δεν ήρθα, σήμερα εδώ, για να παρουσιάσω μια εικόνα ωραιοποιημένη. Διότι, γνωρίζω και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και ότι η εικόνα στα δημόσια νοσοκομεία σήμερα δεν είναι αυτή που θα θέλαμε να είναι ακόμα, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα. Και βεβαίως, δεν είναι εφικτό να μεταμορφωθεί πλήρως αυτή η εικόνα, που την παραλάβαμε στο όριο της κατάρρευσης.

Πρέπει, λοιπόν, να γίνουν πολλά βήματα ακόμα. Γνωρίζω, όμως, ταυτόχρονα ότι, τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όσο και κυρίως θα έλεγα, το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων, δίνουν αυτά τα δύο χρόνια μια τεράστια μάχη, έναν τιτάνιο αγώνα για να ξαναστήσουν τα δημόσια νοσοκομεία στα πόδια τους. Και τη μάχη αυτή, θα τη στηρίξουμε όσο μπορούμε και πιστεύω ότι στο τέλος θα τη κερδίσουμε. Θα τα καταφέρουμε.

Η κυβέρνηση έθεσε, από την πρώτη στιγμή, κάποιες πολύ σημαντικές προτεραιότητες στο χώρο της Υγείας, που αφορούσαν:

  • Πρώτον, την καθολική πρόσβαση όλου του πληθυσμού σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των πολιτών και των ανασφάλιστων.
  • Δεύτερον, θέσαμε ως προτεραιότητα την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και ιδιαίτερα των νοσοκομείων με πόρους και προσωπικό.
  • Τρίτον, την εξάλειψη των χρόνιων στρεβλώσεων και την αντιμετώπιση των φαινομένων σπατάλης και διαφθοράς, ιδιαίτερα στο φάρμακο και τις προμήθειες.

Μέχρι τώρα, και, επαναλαμβάνω, υπό εξαιρετικά δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες, ο απολογισμός πάνω στις τρεις αυτές προτεραιότητες είναι  θετικός και θα εξηγήσω γιατί. Πρώτα και κύρια,

  • Έχει αντιμετωπιστεί το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων. Όλοι θα θυμόμαστε, ιδιαίτερα μετά την κρίση που εκατομμύρια συμπολίτες μας έμειναν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, πήγαιναν μεν στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά μετά ερχόταν το «μπουγιουρντί» μέσω της εφορίας. Υπήρχαν και προβλήματα, βεβαίως, με συμπολίτες μας που βρίσκονταν σε απόγνωση, για το λόγο ότι δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας, ακριβώς εξ αυτού του λόγου. Νομίζω ότι ήταν μια δύσκολη διαπραγματευτική μάχη και μια σημαντική κατάσταση εν μέσω της δύσκολης περιόδου που βιώνουμε το ότι καταφέραμε πέρυσι να ψηφίσουμε το παράλληλο πρόγραμμα και τη δωρεάν πρόσβαση 2.5 εκατομμυρίων συμπολιτών μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σχεδόν το 1/3 από αυτούς, έχουν σήμερα μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα.
  • Επίσης, σε ό,τι αφορά τον δεύτερο στόχο, έχει ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια για την κάλυψη του ΕΣΥ με το αναγκαίο προσωπικό. Ενώ, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου 2015-2018, έχουν στηριχτεί αθροιστικά με πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας .
  • Προωθήθηκαν αλλαγές στο ζήτημα των ιδιωτικών εργολαβιών στη φύλαξη, την καθαριότητα και την σίτιση, με σημαντικά οφέλη για τη λειτουργία των νοσοκομείων και με σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για το δημόσιο Ταμείο, παρά τις δυσκολίες που διαρκώς αντιμετωπίζουμε σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία, αλλά εμείς οι «αστοιχείωτοι» καταφέρνουμε και ξεπερνάμε, πολλές φορές, ακόμα και θεσμικά εμπόδια αυτών που έχουν ιδιαίτερη «στοιχείωση». Και να θέτουν τέτοια εμπόδια, τα ξεπερνάμε. Και ναι, θα τα καταφέρουμε να στηρίξουμε τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας με ίδια μέσα για να είναι και οικονομικότερες, αλλά και να καλύπτουν πλήρως το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων. Γιατί κανένα σύστημα δεν στηρίζεται μονάχα σε αριθμούς, αλλά πίσω από τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι, χάρη στους οποίους μπορεί και στηρίζεται σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είτε αυτοί είναι γιατροί, είτε νοσηλευτικό προσωπικό, είτε απλοί εργαζόμενοι, οι καθαρίστριες, οι καθαριστές, οι φροντιστές, που στηρίζουν το Σύστημα.
  • Προωθήσαμε θεσμικές παρεμβάσεις για τον εξορθολογισμό του συστήματος των προμηθειών και την αντιμετώπιση της προκλητής ζήτησης στα φάρμακα, με στόχο τη  διασφάλιση της καθολικής και ισότιμης πρόσβασης στα αναγκαία και αποτελεσματικά φάρμακα και τις σύγχρονες θεραπείες.
  • Καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στα νοσοκομεία και τις δομές του ΕΣΥ, με κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ασθενών.

Και κάτι εξίσου σημαντικό: Είναι σε εξέλιξη στη Βουλή –το γνωρίζετε όλοι- μια διαδικασία διερεύνησης των μεγάλων σκανδάλων στο χώρο της Υγείας.

Σκανδάλων που αφορούν τη γνωστή υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τη χρεωκοπία και την εκχώρηση του Ντυνάν, τις εκτεταμένες δωροδοκίες από την πολυεθνική εταιρεία Novartis. Υποθέσεις που ζημίωσαν με τεράστια ποσά το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία και το ίδιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και είναι πράγματι, θα έλεγα, πράγματι πολύ μεγάλη η ντροπή που αισθάνεται κανείς, παρακολουθώντας τις αποκαλύψεις από τη πορεία της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή. Δύσοσμες αποκαλύψεις. Πολύ πιο δύσοσμες και από τους τόνους των σκουπιδιών στους δρόμους, που άρχισαν να μαζεύονται από χθες. Αυτά να δούμε πώς θα μαζευτούν.

Αποκαλύψεις που φανερώνουν, πέραν όλων των άλλων, και τον ευτελισμό ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος, που είχε μετατρέψει τη δημόσια Υγεία σε πεδίο εξυπηρέτησης συμφερόντων και διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Ένα πολιτικό σύστημα που την ίδια στιγμή που βύθιζε το ΕΣΥ, φρόντιζε να βολεύει τους δικούς του ανθρώπους, φρόντιζε να τρέφει αργόμισθους, να χρηματοδοτεί, να δωροδοκεί δημοσιογράφους και ΜΜΕ για να έχει κάλυψη και να χαρίζει, ταυτόχρονα, δημόσια νοσοκομεία σε ιδιώτες, ακόμη-ακόμη και το πιο εξευτελιστικό, να μην πληρώνουν οι ίδιοι οι συγγενείς τους νοσήλια. Μέχρι εκεί είχαν φτάσει. Όλα αυτά είναι πολύ δυσάρεστα πράγματα, γιατί –επαναλαμβάνω- εδώ μιλάμε για τον απόλυτο ευτελισμό και την απόλυτη αναξιοπρέπεια ενός πολιτικού συστήματος. Αλλά, δυστυχώς, αυτή ήταν η πραγματικότητα στο χώρο της Υγείας για πάρα πολλά χρόνια. Ένα πάρτι για λίγους και εκλεχτούς στη πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου.

Τώρα που αυτά βγαίνουν στη δημοσιότητα,  κάποιοι  θέλουν πάση θυσία να κρατηθούν στο συρτάρι. Και είμαστε βέβαιοι ότι και θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσον γι’ αυτό. Από τη συσκότιση και τη σιγή ασυρμάτου στα κατά τα άλλα λαλίστατα, για ψύλλου πήδημα, συστημικά ΜΜΕ. Το θέμα των αποκαλύψεων στην Εξεταστική δεν έχει γίνει ούτε πρωτοσέλιδο, ούτε κύριο θέμα, ούτε καν θέμα στα δελτία των ειδήσεων πολλών σταθμών. Είναι ασήμαντα θέματα αυτά. Θα δούμε επιθέσεις λάσπης, στοχοποίησης, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρων. Θα τα δούμε όλα αυτά.

Αλλά, εγώ θέλω, σήμερα, να στείλω ένα μήνυμα: Αδίκως κουράζονται. Πρώτα απ΄ όλα, τους έχει καταλάβει ο κόσμος. Δεύτερον, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και να θέλαμε, αυτή η διαδικασία. Όλα θα έρθουν στο φως. Και όλες οι ευθύνες, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, θα καταλογιστούν. Γιατί για εμάς, αυτό είναι πρωτίστως ένα ηθικό ζήτημα. Είναι ένα ζήτημα τεράστιας ηθικής σημασίας, απέναντι σε μια κοινωνία, που έχει σηκώσει στις πλάτες της τεράστιες θυσίες και όλο το βάρος της κρίσης. Και ζητά –και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι- να δημιουργήσουμε συνθήκες δικαίωσης και κάθαρσης.

Αυτά θα τα ξαναδούμε το επόμενο διάστημα. Άλλωστε, η Εξεταστική θα προχωρήσει σε ένα βάθος χρόνος, διότι είναι τεράστιοι οι φάκελοι που εξετάζονται και νομίζω ότι η Ολομέλεια της Βουλής θα έχει τη δυνατότητα μέχρι τέλος του χρόνου να πάρει αποφάσεις σε σχέση με το πόρισμα που θα καταλήξει η Εξεταστική. Έρχομαι τώρα στον προγραμματισμό, που ήταν και το κύριο αντικείμενο της σημερινής συνεργασίας που είχαμε με τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό, τους γενικούς γραμματείς του Υπουργείου.

Το πιο σημαντικό θέμα είναι η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Μια μεταρρύθμιση –θα έλεγα- στρατηγικού χαρακτήρα, που αλλάζει  το χάρτη της Δημόσιας Υγείας.

Πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη και μίλησα για μια μικρή επανάσταση στο χώρο της Υγείας. Δεδομένου των αναλογιών, θα μπορούσε να πει κανείς ότι για τις μέρες μας είναι μια τόσο σημαντική τομή, αντίστοιχη αυτής που ήταν τη δεκαετία του 1980 η ίδρυση του ΕΣΥ. Και πράγματι, προχωράμε στη δημιουργία ενός οργανωμένου δικτύου Τοπικών Μονάδων Υγείας, που έχει στόχο να βελτιώσει αποφασιστικά την πρόσβαση των πολιτών σε μια ολιστική και υψηλού επιπέδου υγειονομική φροντίδα κοντά στον τόπο κατοικίας των πολιτών, με έμφαση στην πρόληψη, την αγωγή υγείας και  την κατ’ οίκον φροντίδα.

Παράλληλα με την δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας, ενισχύονται και αναβαθμίζονται οι υπάρχουσες δομές Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Δηλαδή, οι Μονάδες του ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας, έτσι ώστε να λειτουργήσουν ως δεύτερο και πιο εξειδικευμένο επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού  «φίλτρου» προς τα νοσοκομεία και αποσυμφορίζοντάς τα από περιστατικά, τα οποία κανονικά θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται στο Πρωτοβάθμιο Πεδίο.

Άμεσος στόχος είναι, μέχρι το τέλος του 2017, να έχουν τεθεί  σε λειτουργία 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε 80 διαφορετικές αστικές περιοχές της χώρας.

Οι  περιοχές αυτές έχουν επιλεγεί με κριτήριο τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού, τη δυσκολία προσβασιμότητας σε υπηρεσίες Υγείας και βέβαια με βασικό κριτήριο την οικονομική και κοινωνική κατάσταση  του τοπικού πληθυσμού.

Για τη στελέχωση των δομών αυτών, προκηρύσσονται άμεσα πάνω από  3000 θέσεις γιατρών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού (από τις 3000 θέσεις, οι περίπου 1300 θα είναι θέσεις γιατρών) που είναι αναγκαίες, σύμφωνα με το σχεδιασμό.

Επιπλέον, με το δίκτυο των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα συνεργάζονται, όπου είναι απαραίτητο, και ιδιώτες οικογενειακοί γιατροί,  οι  οποίοι θα είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Σήμερα υπάρχουν περίπου 5500 τέτοιοι. Στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα να αυξηθούν και να φτάσουν περίπου τις 7500. Δηλαδή, να έχουμε επιπλέον 2000 ιδιώτες οικογενειακούς γιατρούς, συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, που θα συνδράμουν στο δίκτυο δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με την ανάπτυξη του νέου  μοντέλου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εκτός από βελτίωση της ποιότητας της δημόσιας περίθαλψης, προσφέρουμε και την ευκαιρία, μετά από πάρα πολλά χρόνια, μιας αξιοπρεπούς επαγγελματικής προοπτικής για νέους επιστήμονες, για νέους γιατρούς. Και θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα σε αυτό το πολύ σημαντικό επιστημονικό προσωπικό της χώρας, τους νέους επιστήμονες, νέους γιατρούς που τα τελευταία χρόνια εγκατέλειψαν τη χώρα και βρέθηκαν να υπηρετούν σε μονάδες Υγείας στο εξωτερικό. Και θέλω από αυτό το βήμα να απευθύνω πρόσκληση σε νέες και νέους επιστήμονες γιατρούς να δουν θετικά την προοπτική να επιστρέψουν στη χώρα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτή τη νέα προσπάθεια για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας.

Ένα δεύτερο πεδίο προτεραιότητας και στον προγραμματισμό μας είναι αυτό που αφορά στην αντιμετώπιση των οξυμμένων αναγκών του Συστήματος Υγείας σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Και επειδή, ξέρετε εδώ κάποιοι παίζουν με τους αριθμούς και μας μπλέκουν με αριθμούς, εγώ θα ήθελα να κάνω έναν απολογισμό. Γιατί είχα έρθει πριν από δύο χρόνια και είχα μιλήσει για τη δρομολόγηση προσλήψεων, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμα σε στενά πλαίσια παρακολούθησης και στο λεγόμενο «κανόνα». Είμαστε στο 1 προς 4 τώρα, ένας έρχεται, τέσσερις φεύγουν από το Δημόσιο. Θα γίνει 1 προς 3, 1 προς 2 και θα καταλήξουμε στο 1 προς 1 σε λίγα χρόνια από σήμερα, σε τρία-τέσσερα χρόνια. Όμως, προσέξτε, η συνολική εικόνα τούτη την ώρα είναι ότι από τον Οκτώβριο ουσιαστικά του 2015 μέχρι σήμερα, έχουμε ενισχύσει το ΕΣΥ με περίπου 9000 άτομα, που έχουν αναλάβει υπηρεσία τα τελευταία δύο χρόνια. Από αυτούς, οι 3000 είναι μόνιμο προσωπικό και έχουμε δρομολογήσει, έχουν προκηρυχθεί ή αναμένονται να προκηρυχθούν θέσεις για άλλα περίπου 9500 άτομα. Και από αυτούς, περίπου οι 5000 θα είναι μόνιμο προσωπικό. Αντιλαμβάνεστε ότι το νούμερο των 9000 δεν σημαίνει ότι αυξήθηκαν 9000 όσοι υπηρετούν στο ΕΣΥ, γιατί είχαμε και κάποιες αποχωρήσεις, αλλά αντιστρέψαμε πλήρως την εικόνα, τη ροπή, όπου για τέσσερα χρόνια ήταν δραματική η μείωση προσωπικού και για πρώτη φορά, από το 2015 και μετά, από το 2016 ουσιαστικά και μετά, έχουμε αύξηση προσωπικού πάνω από 4000-5000 περισσότεροι στο ΕΣΥ από την προηγούμενη φορά, που είχα έρθει σε αυτό εδώ το κτήριο. Από τις περίπου 9500 είπα ότι οι 5000 περίπου θα είναι μόνιμοι. Από τους 5000 μόνιμους, οι 2000 αναμένεται να είναι γιατροί.

Το αμέσως επόμενο διάστημα έχουμε την προκήρυξη  790 θέσεων μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ σε όλη  τη χώρα, με προτεραιότητα στη στελέχωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Μίλησα πιο πριν για τη δημόσια εικόνα που έχουν ακόμα τα δημόσια νοσοκομεία. Γιατί πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να δίνουμε την εικόνα, όπως πραγματικά είναι. Εντούτοις, είναι γεγονός ότι έχουν ανοίξει Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που έμεναν κλειστές, όχι γιατί δεν υπήρχε η υλικοτεχνική υποδομή, αλλά γιατί δεν υπήρχε προσωπικό. Και σήμερα, έχουμε σχεδόν την πλήρη λειτουργία. Προχωρούμε, λοιπόν, σε αυτούς τους 790 μόνιμους γιατρούς.

Την περασμένη Τετάρτη, υπογράφηκε από τον Υπουργό η έγκριση για την προκήρυξη των θέσεων αυτών από τα νοσοκομεία. Και μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα έχουν προκηρυχθεί όλες οι θέσεις.

Και δρομολογούμε και την παράταση της θητείας περίπου 1500 επικουρικών γιατρών και λοιπού επικουρικού προσωπικού για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο. Πρόκειται για προσωπικό που καλύπτει ζωτικές ανάγκες στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. Ήδη προετοιμάζεται η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Αυτός είναι και ο λόγος, φίλες και φίλοι, που βλέπουμε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, την αναγνώριση αυτών των προσπαθειών από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό από τους ίδιους τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στο ΕΣΥ. Γι΄ αυτό και κάποιοι βολεμένοι συνδικαλιστές, που είχαν μάθει να συνδιοικούν και στη ρεμούλα και στη διαπλοκή παλαιότερα, δεν μπορούν να κάνουν πια συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες, παρά μόνο σε μπαλκόνια παρακείμενων πολυκατοικιών. Όταν προκηρύσσουν απεργίες ή στάσεις εργασίας, ανταποκρίνεται ένα ποσοστό γύρω στο 4% με 5%. Αυτή είναι η εικόνα. Αλλά εγώ θα πω ότι είναι χρήσιμες αυτές οι διαμαρτυρίες και ότι μας κάνουν καλό. Γιατί, πράγματι, μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να κρατάμε χαμηλά τον πήχη και υψηλά τις προσδοκίες, αλλά χαμηλά τον πήχη. Δεν είμαστε εδώ για να πανηγυρίζουμε. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σκληρά. Γιατί, επαναλαμβάνω, η εικόνα στα δημόσια νοσοκομεία έχει καλυτερεύσει, αλλά δεν είναι αυτή που αντιστοιχεί στις ανάγκες και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Και πρέπει να δουλέψουμε για να γίνει ακόμη καλύτερη το επόμενο διάστημα.

Τρίτη βασική προτεραιότητά μας, είναι η πολιτική στον τομέα του Φαρμάκου.

Το Υπουργείο θα προσχωρήσει το επόμενο διάστημα στη συγκρότηση μιας ειδικής Επιτροπής, αποστολή της οποίας θα είναι να αξιολογεί τα καινοτόμα και ακριβά φάρμακα που είναι αναγκαίο να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, έτσι ώστε οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα. Είναι περιττό να πω ότι τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι επιστημονικά και όχι δημοσιονομικά. Συνεργαζόμαστε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος μας παρέχει τεχνική βοήθεια στο θέμα αυτό και εγγυάται την κουλτούρα της καθολικής κάλυψης των φαρμακευτικών αναγκών του πληθυσμού.

Παράλληλα, αναβαθμίζεται ο μηχανισμός διαπραγμάτευσης για προσιτές τιμές  αποζημίωσης στα νέα ακριβά φάρμακα. Εκεί όπου η διαδικασία  της διαπραγμάτευσης εφαρμόστηκε ήδη, όπως στα φάρμακα για τη χρόνια ηπατίτιδα C, έχουμε σημαντικές εκπτώσεις, με αποτέλεσμα να διασφαλίσουμε την πρόσβαση στις νέες θεραπείες σε πενταπλάσιο αριθμό ασθενών. Και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Επίσης, το Υπουργείο προωθεί  την αναβάθμιση των διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Και, συνεπώς, την ορθολογική χρήση των εξετάσεων και των φαρμάκων .

Και θέλω εδώ για να κάνω ένα σχόλιο πολιτικό:

Γίνεται ολοένα και πιο καθαρό, ποιος επιδιώκει να κάνει πολιτική στο χώρο της Υγείας προς όφελος της κοινωνίας και ποιοι, τα προηγούμενα χρόνια, ύψωναν ένα τοίχος, ύψωναν φραγμούς, προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί η διαπλοκή και να εξυπηρετούνται συμφέροντα.

Ένας τέταρτος τομέας προτεραιότητας –και κλείνω- αφορά τη ριζική αναβάθμιση του ΕΚΑΒ. Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 186 διασωστών, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών που προκάλεσε το κύμα αποχωρήσεων των τελευταίων χρόνων. Προσελήφθησαν, επίσης, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ 31 διασώστες για τις δομές φιλοξενίας των προσφύγων, καθώς και 50 διασώστες για τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, ενώ άλλες 29 προσλήψεις για έναν χρόνο έγιναν μέσω του ΟΑΕΔ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρόσληψη 93 νέων διασωστών, με βάση τα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευτεί από τον ΑΣΕΠ. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια 90 νέων ασθενοφόρων και κινητών μονάδων, που ήταν σε εκκρεμότητα από το 2007 και συγκροτήθηκε η νέα βάση αεροδιακομιδών στη Σύρο για την κάλυψη των Κυκλάδων, καθώς και ένας μηχανισμός αεροδιακομιδών στην Χαλκιδική για τους καλοκαιρινούς μήνες και ετοιμάζονται και άλλες δύο βάσεις, η μία στο Βόρειο Αιγαίο, στη Μυτιλήνη και η άλλη στο Ιόνιο, στο Άκτιο της Πρέβεζας.

Μέσα στο φθινόπωρο θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια 100 νέων ασθενοφόρων. Στον στόλο αυτό θα προστεθούν και τα 143 ασθενοφόρα που δώρισε στο ΕΚΑΒ  το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και τα 30 ασθενοφόρα που δωρίζει η κοινοπραξία του αγωγού ΤΑP για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Αυτοί, λοιπόν, ήταν οι τέσσερις άξονες προτεραιοτήτων του προγραμματισμού μας το επόμενο διάστημα. Πέρα από αυτούς, επιγραμματικά θέλω να αναφερθώ και σε μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις, μόνο με τίτλους, που βρίσκονται στον προσεχή προγραμματισμό του Υπουργείου.

Σήμερα, νομίζω ότι δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη νόμιμη εισαγωγή και διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιέχουν τη λεγόμενη «ιατρική κάνναβη». Νομίζω ότι είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, που θα έχει θετικά αποτελέσματα, τόσο σε ό,τι αφορά την ιατρική αντιμετώπιση ασθενειών, όσο όμως και σε ό,τι αφορά τον τομέα των επενδύσεων.

Προχωράμε στη θεσμική αναδιάρθρωση του συστήματος των μεταμοσχεύσεων.

Προχωρήσαμε στην αναβάθμιση του συστήματος αιμοδοσίας.

Προχωρήσαμε στην εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή οδηγία για το ωράριο των γιατρών για την ασφαλέστερη φροντίδα των ασθενών κατά την εφημερία των νοσοκομείων.

Σε μέτρα εξυγίανσης για τον αμαρτωλό τομέα των ιατρικών συνεδρίων και στη δημοσιοποίηση των σχέσεων ανάμεσα στις φαρμακευτικές εταιρείες από τη μια και τις επιστημονικές εταιρείες και τους γιατρούς από την άλλη.

Έχουμε προχωρήσει στην διακρατική συνεργασία με άλλες χώρες της Ε.Ε., ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η από κοινού διαπραγμάτευση για δίκαιες τιμές αποζημίωσης στα φάρμακα.

Προχωρήσαμε σε ένα πλαίσιο θεσμικό για την αξιολόγηση των Διοικήσεων των νοσοκομείων, με βάση συγκεκριμένους στόχους, όπως η προσβασιμότητα και η ποιότητα των υπηρεσιών, οι χρόνοι αναμονής, βεβαίως, η αποδοτική αξιοποίηση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού.

Προχωρήσαμε στην αναμόρφωση των Οργανισμών των νοσοκομείων στην κατεύθυνση της αναβάθμισης και ανάπτυξης των κλινικών και των τμημάτων. Ήδη, με πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών, προστέθηκαν 1000 επιπλέον οργανικές κλίνες στο ΕΣΥ .

Προχωρήσαμε στη θεσμική και λειτουργική εξυγίανση του ΚΕΕΛΠΝΟ, που επιτελεί ένα κρίσιμο ρόλο στην  προστασία της Δημόσιας Υγείας  και όχι ένα βρώμικο ρόλο στη χρηματοδότηση ΜΜΕ και δημοσιογράφων για την κάλυψη σκανδάλων. Άλλος είναι ο ρόλος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Προχωρήσαμε στην αναβάθμιση της υγειονομικής φροντίδας που παρέχεται σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην ενίσχυση των πολιτικών δημόσιας υγείας, με έμφαση στον καθολικό εμβολιασμό του παιδικού πληθυσμού.

Στην ενίσχυση, τέλος, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Συστήματος Υγείας με γενικευμένη εφαρμογή του ηλεκτρονικού φακέλου του ασθενή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ένα πολύ σημαντικό έργο, μια πολύ σημαντική παρέμβαση που πρέπει να χτιστεί βήμα-βήμα, ώστε ο κάθε ασθενής να έχει τον δικό του φάκελο, που θα βρίσκεται σε μια βάση πληροφοριών άμεσα προσβάσιμη στο Σύστημα Υγείας, κυρίως στην Πρωτοβάθμια Υγεία, αλλά συνολικά στο Σύστημα Υγείας, ώστε με το που πληκτρολογεί κανείς τον ΑΜΚΑ του ασθενούς, να γνωρίζει ο γιατρός όλο το ιστορικό του. Και βεβαίως, αυτό πρέπει να χτιστεί σε μια βάση προοπτικής και κυρίως πρέπει να χτιστεί και από τις μικρές ηλικίες, από τους παιδιάτρους που θα βλέπουν τα παιδιά μας από εδώ και στο εξής, ώστε να έχει μια πολύ άμεση και λειτουργική αποτελεσματικότητα.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, έχουμε δεσμευτεί ότι αυτοί που θα ωφεληθούν πρώτοι, τώρα στη φάση της μετάβασης στη σταθερότητα και την ανάπτυξη, θα είναι αυτοί που επλήγησαν περισσότερο τα χρόνια της μεγάλης κρίσης. Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, ειδικά στον ευαίσθητο  χώρο της Υγείας, είναι στόχος –πιστεύω- ζωτικής σημασίας.

Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι δίνουν έναν τιτάνιο και δύσκολο αγώνα. Πρώτα απ΄ όλα, τους εργαζόμενους, το προσωπικό, όλους όσοι εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία και στο Υπουργείο Υγείας και φυσικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα τα βήματα που θα γίνουν, προκειμένου να πετύχουμε τους μεγαλεπήβολους στόχους που έχουμε θέσει, θα είναι ακόμα πιο γρήγορα, ώστε να φτάσουμε σε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που θα αντιστοιχεί σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Διότι, καλό είναι να θέλουμε να είμαστε Ευρώπη, αλλά θέλουμε να έχουμε και παροχές κοινωνικού κράτους που θα αντιστοιχούν σε μια χώρα που βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρώπης. Ένα σύστημα που θέλουμε να είναι λειτουργικό, βιώσιμο, διαφανές δίκαιο και που θα μπορεί να καλύψει με επάρκεια και αξιοπρέπεια τις ανάγκες των πολιτών.

Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Πρέπει, όμως, να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Πρέπει να τρέξουμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Οι προσπάθειές μας μέχρι σήμερα στηρίχθηκαν κυρίως μέσα από τον εξορθολογισμό της κατανομής των πόρων, τον τερματισμό της κατασπατάλησης. Πρέπει, το επόμενο διάστημα, οι προσπάθειές μας να στηριχθούν σε ορθό σχεδιασμό, αλλά και σε ενίσχυση των δημόσιων πόρων και των δαπανών, τόσο ως προς το ποσοστό, αλλά ο στόχος της ανάπτυξης, γι’ αυτό θα έχει μια άμεση προοπτική και στην επούλωση των κοινωνικών πληγών. Διότι η ανάπτυξη και η δίκαιη ανάπτυξη κυρίως είναι το να μπορείς να αυξήσεις δραστικά τις δαπάνες που δίνεις για την κοινωνική προστασία, τη δημόσια Υγεία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αυτός είναι ο στόχος της επόμενης περιόδου για τη χώρα. Θα έλεγα ότι είναι ένας εθνικός στόχος, μετά τη μεγάλη καταστροφή: Η επιστροφή στην κανονικότητα και η επούλωση των μεγάλων πληγών της κρίσης.

Με αυτές, λοιπόν, τις σκέψεις, κλείνω, λέγοντας ότι κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε χρόνο να σταθούμε για να τα δούμε και να χαιρόμαστε μεταξύ μας. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Και ακόμη περισσότερη δουλειά από εδώ και στο εξής, για να μπορούμε να φτάσουμε σε ένα σημείο που οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας θα είναι αντίστοιχες των αναγκών, αλλά και των θυσιών του ελληνικού λαού και να κρατήσουμε την κοινωνία, τη χώρα, την οικονομία όρθια.

Click to comment

Απάντηση

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Ζητείται ΑΝΕΡΓΟΣ Ιατρικός Επισκέπτης

Ζητείται ΑΝΕΡΓΟΣ Ιατρικός Επισκέπτης ηλικίας 25 έως 40 χρόνων.

H Εργασία αφορά Ανάπτυξη Πωλήσεων Προβολής και Επικοινωνίας για την Αν. Μακεδονία και Θράκη.

Ικανοποιητική Αμοιβή.

Αποστολή βιογραφικών στο mail…. lk@enachannel.gr

Continue Reading

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Θάσο | Ζητείται άτομο σε Λογιστικό Γραφείο

Ζητείται έμπειρο άτομο σε μεγάλο Λογιστικό Γραφείο στα Λιμενάρια της Θάσου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας :

Κα Βαρβάρα : 6985658063 

Κος Κώστας : 6942556049

Continue Reading

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

«Ανοιχτές» 718 θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα (λίστα)

Η aftodioikisi.gr, παρουσιάζει τις 718 «ανοιχτές» θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, μέσω διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και άλλων που θα «τρέξουν» τις επόμενες μέρες.

Συνοπτικά:

1)ΑΣΕΠ (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1ΕΓ/2017): Πλήρωση διακοσίων είκοσι (220) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, κλάδων Εφοριακών, Τελωνειακών και Δημοσιονομικών, σε υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 1ΕΓ/2017 Προκήρυξη της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΦΕΚ 36/25-10-2017, Τεύχος ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση διακοσίων είκοσι (220) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, κλάδων Εφοριακών, Τελωνειακών και Δημοσιονομικών, σε υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του Ν.4369/2016 (ΦΕΚ 33/Α/27-2-2016).

Επισημαίνεται ότι, δικαίωμα συμμετοχής στην Προκήρυξη 1ΕΓ/2017 έχουν μόνο όσοι έλαβαν, στο Γραπτό Διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. έτους 1998 (Προκήρυξη ΑΣΕΠ 8/1997), βαθμολογία ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης για τους ανωτέρω κλάδους της Κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 3320/2005, υπό τις προϋποθέσεις συμμετοχής που ορίζονται στην Προκήρυξη 1ΕΓ/2017.

Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι όσοι υποψήφιοι έχουν ενταχθεί, τόσο στους αρχικούς, όσο και στους αναμορφωμένους πίνακες διοριστέων της 1ΕΓ/2016 Προκήρυξης (ΦΕΚ 3/10-5-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ, όπως διορθώθηκε με το ΦΕΚ 4/19-5-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), λαμβανομένων υπόψη και των αναπληρώσεων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, δεν δύνανται να υποβάλουν Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παρούσα Προκήρυξη.

Το ΦΕΚ της Προκήρυξης έχει καταχωριστεί στους ιστότοπους του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Α.Σ.Ε.Π. (www.minadmin.gov.gr  και www.asep.gr  αντίστοιχα) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα).

Για τη συμμετοχή τους στην Προκήρυξη 1ΕΓ/2017, οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (Έντυπο ΑΣΕΠ ΕΠ.Γ.98.3) του Παραρτήματος Α΄ της εν λόγω Προκήρυξης, την οποία δύναται να αναζητήσουν και από τους ιστότοπους του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Α.Σ.Ε.Π.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει την 14η Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη.

Η αίτηση υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ μόνο ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή, σε φάκελο μεγέθους Α4 ή σε ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST, ο οποίος διανέμεται από τα ΕΛΤΑ, στην ακόλουθη διεύθυνση:

Α.Σ.Ε.Π.

Αίτηση για την Προκήρυξη: 1ΕΓ/2017

Τ.Θ. 14308

Αθήνα Τ.Κ. 115.10

Προς διευκόλυνση των υποψηφίων, στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. έχει αναρτηθεί ο Αλφαβητικός Πίνακας Επιτυχόντων Υποψηφίων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης των κλάδων Εφοριακών, Τελωνειακών και Δημοσιονομικών του Γραπτού Διαγωνισμού  του Α.Σ.Ε.Π. έτους 1998 (Προκήρυξη ΑΣΕΠ 8/1997), τον οποίο και θα πρέπει να συμβουλευθούν για την ορθή συμπλήρωση της αίτησής τους, ως προς τα στοιχεία κατάταξής τους στον εν λόγω Γραπτό Διαγωνισμό (Ενότητα Β. Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης).

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.asep.gr/webcenter/portal/asep/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7?var=ucmserver%23dDocName%3AVDCCMS01.ASEP.019693&_afrLoop=3054046661643159&_adf.ctrl-state=24eu1wjs_38#!%40%40%3Fvar%3Ducmserver%2523dDocName%253AVDCCMS01.ASEP.019693%26_afrLoop%3D3054046661643159%26_adf.ctrl-state%3D24eu1wjs_42

2) ΑΣΕΠ (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 15Κ/2017): Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριακοσίων τριάντα πέντε (335) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού – ΟΑΕΔ (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 15Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 34/20-10-2017, τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριακοσίων τριάντα πέντε (335) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού – ΟΑΕΔ (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Το ΦΕΚ της προκήρυξης διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 15 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

Α.Σ.Ε.Π.

Αίτηση για την Προκήρυξη 15Κ/2017

Τ.Θ. 14308

Αθήνα Τ.Κ. 11510

αναγράφοντας στο φάκελο την κατηγορία Π.Ε. ή Τ.Ε. της οποίας θέσεις διεκδικούν.

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 4ης Δεκεμβρίου 2017, ημέρας Δευτέρας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.asep.gr/webcenter/portal/asep/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7?var=ucmserver%23dDocName%3AVDCCMS01.ASEP.019678&_afrLoop=3054109250814858&_adf.ctrl-state=24eu1wjs_71#!%40%40%3Fvar%3Ducmserver%2523dDocName%253AVDCCMS01.ASEP.019678%26_afrLoop%3D3054109250814858%26_adf.ctrl-state%3D24eu1wjs_75

3) ΑΣΕΠ (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 14Κ/2017): Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας ενενήντα εννέα (99) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών (3) ετών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου Ν.Π.Ι.Δ.

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 14Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 35/20-10-2017, τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας ενενήντα εννέα (99) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών (3) ετών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου Ν.Π.Ι.Δ.»

Το ΦΕΚ της προκήρυξης διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 28 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

Α.Σ.Ε.Π.

Αίτηση για την Προκήρυξη 14Κ/2017

Τ.Θ. 14308

Αθήνα Τ.Κ. 11510

αναγράφοντας στο φάκελο την κατηγορία Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε. ή Υ.Ε. της οποίας θέσεις διεκδικούν.

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 4ης Δεκεμβρίου 2017, ημέρας Δευτέρας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.asep.gr/webcenter/portal/asep/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7?var=ucmserver%23dDocName%3AVDCCMS01.ASEP.019676&_afrLoop=3054154656721209&_adf.ctrl-state=24eu1wjs_104#!%40%40%3Fvar%3Ducmserver%2523dDocName%253AVDCCMS01.ASEP.019676%26_afrLoop%3D3054154656721209%26_adf.ctrl-state%3D24eu1wjs_108

4) Μεταφραστικό Κέντρο Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CdT):  Προκήρυξη θέσης βοηθού Διευθυντή

Σύμφωνα με το A.Π.7536/26-10-2017 έγγραφο της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Μ.Ε.Α. ΕΕ), γνωστοποιείται παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από τo Μεταφραστικό Κέντρο των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CdT) για την ακόλουθη προκήρυξη θέσης βοηθού Διευθυντή με στοιχεία: – CDT/02/17 (ΑST4-AST9)

Η νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την 15η Νοεμβρίου 2017.

Πληροφορίες για την ανωτέρω προκήρυξη μπορούν να αναζητηθούν στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://cdt.europa.eu

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικώς απευθείας στην ως άνω Υπηρεσία.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ: ΕΓΓΡΑΦΟ

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.minadmin.gov.gr/wp-content/uploads/20171101_prosl_cdt.pdf

5) Δήμος Δωδώνης; Πρόσληψη 1 ατόμου

Ανακοινώνει Τη σύναψη σύµβασης µίσθωσης έργου µε ένα (1) άτοµο για την κάλυψη αναγκών του ∆ήµου ∆ωδώνης, που εδρεύει στην Αγία Κυριακή, µε αντικείµενο την εκτέλεση του έργου: «Συνδροµή και ωρίµανση των έργων αποκατάστασης και αντιµετώπισης των ζηµιών από τις θεοµηνίες, και θωράκιση των χωριών του ∆ήµου για την αντιµετώπιση µελλοντικών ζηµιών» συνολικής διάρκειας έως (12) µηνών.

ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών Έως δώδεκα (12) µήνες 1

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΜΕ.4 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: ∆ΗΜΟΣ ∆Ω∆ΩΝΗΣ Αγία Κυριακή Τ.Κ.45500, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού υπόψιν κ. Ζούπα (τηλ. επικοινωνίας: 2654360131). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδροµικώς το εµπρόθεσµο των αιτήσεων κρίνεται µε βάση την ηµεροµηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος µετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

 Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Από 3 Νοεμβρίου μέχρι 13 Νοεμβρίου

6) Πανεπιστήμιο Πατρών: Πρόσληψη 1 καθηγητή

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ την πλήρωση θέσης Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Μία (1) θέση καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμοσμένα Μαθηματικά με έμφαση στη Μηχανική Σωματίων και Συστημάτων».

ΦΕΚ Δημοσίευσης: 1048/20-10-2017 τ. Γ΄

ΑΔΑ: 7Γ12469Β7Θ-Ι76

ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΠΕΛΛΑ: ΑΡΡ 3265

Λήξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων  για  την  ανωτέρω  θέση  είναι  η 31/12/2017

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι αιτήσεις υποψηφιότητας μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά (όπως αναφέρονται στο ΦΕΚ προκήρυξης) υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΑΠΕΛΛΑ» https://apella.minedu.gov.gr .

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και  να επικοινωνούν στα τηλέφωνα και e-mails που αναγράφονται:

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών:   e-mail: dept@civil.upatras.gr

Ιστότοπος: www.civil.upatras.gr

τηλ.: 2610-996500/996501/996502

7) Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού / Μηχανικών (ΚΕΣΕΝ/Μ) του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής: Πρόσληψη τριών ωρομίσθιων καθηγητών

Το Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού / Μηχανικών (ΚΕΣΕΝ/Μ) του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προτίθεται να προσλάβει, για την κάλυψη των αναγκών του εκπαιδευτικού έτους 2017-2018, ωρομίσθιους καθηγητές των παρακάτω ειδικοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του π.δ.63/1974, της παρ. 3 του άρθρου 29 του Ν. 1943/91, όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 10 του Ν. 2026/1992 (ΦΕΚ Α’ 43), σε συνδυασμό με το 1ο εδάφιο της περίπτωσης β.β του άρθρου 24 και την περ. β της παρ. 2 του άρθρου 14 του ν.2190/1994 και σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. πρωτ.:

2901.2/43373/2017/15-06-2017 έγκριση ΥΝΑΝΠ/ΔΔΥ 1Ο

– Έναν (1) Μηχανικό Α’ τάξης Ε.Ν. και ελλείψει υποψηφίων με τα απαιτούμενα προσόντα, κάλυψη της θέσης από Μηχανολόγο Μηχανικό και ελλείψει αυτών από Ναυπηγό Μηχανολόγο Μηχανικό.

-Μέχρι δύο (2) Μηχανολόγους Μηχανικούς.

Η Υπηρεσία διατηρεί το δικαίωμα να προβεί στην πρόσληψη μέρους του αριθμού προσωπικού που προκηρύσσεται, σε περίπτωση μεταβολής των εκπαιδευτικών αναγκών, εφόσον αιτιολογείται από το ΚΕΣΕΝ/Μ, χωρίς αυτό να εγείρει οποιαδήποτε απαίτηση από τους υποψηφίους.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την επόμενη της τελευταίας δημοσίευσης της Ανακοίνωσης, στον Τύπο ή στην ιστοσελίδα του Προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» του Υπουργείου, ήτοι μέχρι και την Δευτέρα 13-11-2017, να υποβάλουν ή να αποστείλουν με «ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ – ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ» ή «EXPRESS» στο Κ.Ε.Σ.Ε.Ν./ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Φλέμιγκ 43, Τ.Κ. 182 33 Αγ. I. Ρέντης), την αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

(Λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία της σφραγίδας του Ταχυδρομείου με την ένδειξη ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ – ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ή EXPRESS).

Περίληψη της Ανακοίνωσης δημοσιεύεται σε μία ημερήσια εφημερίδα των Αθηνών και μία του Πειραιά.

Aντίγραφο Ανακοίνωσης αποστέλλεται σε ΠΕΠΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΠΝΟ και Ε.Ε.Ε, στην ΥΝΑΝΠ/ΔΔΥ 1Ο και τοιχοκολλάται στο Κατάστημα των ΚΕΣΕΝ και στο Δημοτικό Κατάστημα Αγ.Ι.Ρέντη. Επίσης αναρτάται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Υπουργείου (Αναζήτηση: Ανά είδος/ Πράξεις Οργανωτικού και Διοικητικού Περιεχομένου/Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων) και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις http://kesen.hcg.gr  και www.yen.gr . Εφιστάται η προσοχή των υποψηφίων στην ορθή συμπλήρωση και υπογραφή της αίτησης και της απαιτούμενης υπεύθυνης δήλωσης σύμφωνα με τους όρους της παρούσας. Σε περίπτωση που υποψήφιος διαπιστώσει οποιοδήποτε λάθος ή παράλειψη ή επιθυμεί την τροποποίηση αυτής, οφείλει να υποβάλει σχετική αίτηση, εντός της οριζόμενης, με την παρούσα, προθεσμίας.

Δικαιολογητικά που προσκομίζονται μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών δεν γίνονται δεκτά. Στην κατά το προηγούμενο εδάφιο απαγόρευση αποδοχής εκπρόθεσμων πιστοποιητικών ή δικαιολογητικών περιλαμβάνονται και αυτά που είναι συμπληρωματικά ή διευκρινιστικά εκείνων που έχουν κατατεθεί εμπροθέσμως.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης, τα υποβληθέντα δικαιολογητικά θα παραμένουν στο αρχείο της Υπηρεσίας. Στους υποψηφίους που δεν προσελήφθησαν, τα δικαιολογητικά επιστρέφονται μετά τη λήξη του εκπαιδευτικού έτους κατόπιν σχετικής αίτησης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210 4810316, 210 4810615 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, καθώς επίσης και στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kesenm@hcg.gr  .

8) Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA): Πρόσληψη 1 ατόμου

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA), σύμφωνα με το Α.Π. 7152/16-10-2017 έγγραφο της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Μ.Ε.Α. στην Ε.Ε.), ανακοινώνει την πρόσληψη ενός (1) ατόμου στη θέση Senior Econonist –Senior Risk Analysis Officer με στοιχεία προκήρυξης: ΕSMA/2017/VAC17/AD7.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικώς απευθείας στην ανωτέρω Ευρωπαϊκή Αρχή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: vacancies@esma.europa.eu

Πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.esma.europa.eu/about-esma/careers

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 13-11-2017.

9) Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας (EUROJUST): Πρόσληψη 1 ατόμου

Η Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας (EUROJUST), σύμφωνα με το Α.Π. 7108/13-10-2017 έγγραφο της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Μ.Ε.Α. στην Ε.Ε.), ανακοινώνει σύμφωνα με την ιστοσελίδα:

http://www.eurojust.europa.eu/careers/vacancies/Pages/Vacancies.aspx,

την πρόσληψη ενός (1) ατόμου στη θέση Head of the Operations Department Temporary Agent (AD11)  με στοιχεία προκήρυξης:  Ref:17/EJ/12.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικώς απευθείας στην ανωτέρω Υπηρεσία, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

applications@eurojust.europa.eu

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 13-11-2017.

10) Κοινοπραξία Innovative Medicines Initiative 2 (IMI2 JU): Πρόσληψη 1 ατόμου

Η Κοινοπραξία Innovative Medicines Initiative 2 (IMI2 JU), σύμφωνα με το Α.Π. 7018/10-10-2017 έγγραφο της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Μ.Ε.Α. στην Ε.Ε.), ανακοινώνει την πρόσληψη ενός (1) ατόμου στη θέση Programme Performance and Evaluation Expert Temporary Agent (M/F) με στοιχεία προκήρυξης: ΙΜΙ2/2017/ΤA/005(AD7).

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικώς απευθείας στην ανωτέρω Κοινοπραξία.

Πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.imi.europa.eu/content/jobs

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 13-11-2017.

11) Δήμος Ξάνθης: Πρόσληψη 3 ατόμων

Ο Δήμος Ξάνθης, που εδρεύει στην Ξάνθη της Π.Ε. Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του, ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ., 8μηνης διάρκειας, συνολικά τριών (3) ατόμων και συγκεκριμένα, ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:

1 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (Φορτωτή – Εκσκαφέα JCB), Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Ξάνθη.

1 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (Μηχανικό Σάρωθρο), Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Ξάνθη.

1ΥΕ Εργατών-τριών Κήπων, Δ/νση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, Ξάνθη.

 Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα Γραφεία της Υπηρεσίας μας στην ταχ. διεύθυνση:

Δήμος Ξάνθης, Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών, Γραφείο Μητρώων & Διαδικασιών Προσωπικού, Πλατεία Δημοκρατίας, Τ.Κ. 671 32, Ξάνθη, (υπόψη κ. Κρασούλη Ηλία).

Πληροφορίες στο τηλ.: 25410 28398.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 13-11-2017.

12) Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων: Πρόσληψη 1 ατόμου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, που εδρεύει στην Αθήνα της Περιφέρειας Αττικής, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών, για τις ανάγκες του υποέργου «Μετατροπή του παλαιού Δημοτικού Σχολείου στη Χώρα Κύθνου σε Αρχαιολογικό Μουσείο και έκθεση της αρχαιολογικής συλλογής» του έργου «Αρχαιολογικό Μουσείο Κύθνου», που θα υλοποιηθεί με την μέθοδο της αρχαιολογικής αυτεπιστασίας, ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ, 3μηνης διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως το τέλος του έργου, ενός (1) ατόμου ως επιστημονικό προσωπικό και συγκεκριμένα, ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:

1ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης (1ης κατεύθυνσης [πρώην τομέας Α΄] – Συντήρηση Αρχαιολογικών και Ιστορικών Αντικειμένων ) με εξειδίκευση στη συντήρηση κεραμικών αντικειμένων και εμπειρία σε ανάλογα έργα, Κύθνος, Κυκλάδες.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν, με τα απαραίτητα, κατά την προκήρυξη, δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα Γραφεία της Υπηρεσίας μας στην ταχ. διεύθυνση:

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Επαμεινώνδα 10, Τ.Κ. 105 55, Αθήνα.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: από 01-11-2017 έως και 07-11-2017, (09.00π.μ.-15.00μ.μ.).

13) Ινστιτούτο Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας (ΙΠΡΕΤΕΑ) του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»: Πρόσληψη 1 ατόμου

Το Ινστιτούτο Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας (ΙΠΡΕΤΕΑ) του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή της Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, δυνάμει του άρθρου 93 του Ν. 4310/2014 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παράγραφο 1, άρθρο 24 του Ν. 4386/2016, στο πλαίσιο υλοποίησης του ερευνητικού προγράμματος / έργου με τίτλο «Τεχνολογία Σύντηξης / EUROfusion – Implementation of activities described in the Roadmap to Fusion during Horizon2020 through a Joint programme of the members of the EUROfusion consortium» (Ε-10687) – Φορέας Χρηματοδότησης: European Commission (HORIZON 2020), με αριθμ. συμβολαίου: Grant Agreement No 633053, ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ., 6μηνης διάρκειας με δυνατότητα επέκτασης έως τη λήξη του έργου στο πλαίσιο του προγράμματος με ακρωνύμιο “EUROfusion” που υλοποιείται στις Εγκαταστάσεις του ΙΠΡΕΤΕΑ του ΕΚΕΦΕ «Δ», ενός (1) ατόμου, ως Επιστημονικός Συνεργάτης.

ΘΕΣΗ: «Ανάπτυξη καινοτόμων ανιχνευτών νετρονίων για εφαρμογές στην τεχνολογία σύντηξης».

«Ο/Η υποψήφιος/α θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη ανιχνευτών νετρονίων που στηρίζονται σε κεραμική μήτρα και μεταλλικά στοιχεία και το χαρακτηρισμό αυτών. Η εργασία εντάσσεται στο ερευνητικό πλαίσιο παραγωγής ενέργειας μέσω σύντηξης, από τις κορυφαίες ερευνητικές προτεραιότητες σε διεθνές επίπεδο με την κατασκευή του ΙΤΕR (https://www.iter.org), του μεγαλύτερου διεθνούς πειράματος σύντηξης σε εξέλιξη».

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση με τα απαραίτητα, κατά την προκήρυξη, δικαιολογητικά, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με θέμα:

«Αίτηση Υποψηφιότητας για την α.π. 015/2017-2342 Προκήρυξη» στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Κεντρικού Πρωτοκόλλου του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»:

dd.protokol@admin.demokritos.gr

Η παρούσα Προκήρυξη, καθώς και η αίτηση – η υποβολή της είναι υποχρεωτική – βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» http://www.demokritos.gr

Για την επιβεβαίωση της υποβολής των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα λαμβάνουν σχετικό e-mail από το Τμήμα Γραμματείας του Κεντρικού Πρωτοκόλλου του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Σε κάθε αίτηση πρέπει να αναγράφεται:

– Το Ινστιτούτο (ΙΠΡΕΤΕΑ)

– Η περιγραφή της θέσης που σχετίζεται με («Ανάπτυξη καινοτόμων ανιχνευτών νετρονίων για εφαρμογές στην τεχνολογία σύντηξης»)

– Ο αριθμός πρωτοκόλλου (015/2017-2342) τηςΠροκήρυξης

– Ο τίτλος του έργου («Τεχνολογία Σύντηξης / EUROfusion – Implementation of activities described in the Roadmap to Fusion during Horizon2020 through a Joint programme of the members of the EUROfusion consortium»)

– Ο κωδικός του έργου (Ε-10687)

– Η αρμόδια για πληροφορίες (Δρ Κωνσταντία Μεργιά).

Πληροφορίες στο τηλ.: 210 6503706, εργάσιμες ημέρες και ώρες, (Δρα Κωνσταντία Μεργιά, mailto:ftg.demokritos.gr ) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kmergia@ipta.demokritos.gr

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 26-11-2017, (ώρα 23.59μ.μ.).

14) Ν.Π.Δ.Δ.: «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.): Πρόσληψη 13 ατόμων

Το Ν.Π.Δ.Δ.: «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.)», που εδρεύει στο Βόλο της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να λειτουργήσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Δ. Βόλου «Άθλησης για Όλους» (Π.Α.γ.Ο) της ΓΓΑ και του φορέα υλοποίησης «Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ», ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ., διάρκειας έως 8 μήνες με ωριαία αποζημίωση, συνολικά δεκατριών (13) ατόμων και συγκεκριμένα, ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:

4ΠΕ Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, για το Πρόγραμμα «Αθλητισμός και Γυναίκα», Ανεξαρτήτου Ειδικότητας, Βόλος

2ΠΕ Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, για το Πρόγραμμα «Άσκηση Ενηλίκων», με Ειδικότητα Κολύμβηση με άδεια Ναυαγοσώστη 1 άτομο και 1 Ανεξαρτήτου Ειδικότητας, Βόλος

2ΠΕ Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, για το Πρόγραμμα «Αθλητισμός & Παιδί», με Ειδικότητα Αντισφαίριση, Βόλος

1ΠΕ Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, για το Πρόγραμμα «Αθλητισμός & Εφηβεία»,  Ανεξαρτήτου Ειδικότητας, Βόλος

1ΠΕ Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, για το Ειδικό Πρόγραμμα «Οστεοπόρωση» & Άθληση & Τρίτη Ηλικία»,  με αποδεδειγμένη εμπειρία βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου ή ημερίδας για την «Άσκηση στην Τρίτη Ηλικία», Βόλος

1ΠΕ Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, για το Πρόγραμμα «Προετοιμασία για Εισαγωγή σε Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Στρατιωτικές Σχολές» με Ειδικότητα στον Κλασσικό Αθλητισμό», Βόλος

2ΠΕ Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, για το Ειδικό Πρόγραμμα «Φυλακές», με Αποδεδειγμένη Εμπειρία στο Συγκεκριμένο Πρόγραμμα, Βόλος.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν, με τα απαραίτητα, κατά την προκήρυξη, δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή μέσω ΕΛ.ΤΑ. ή εταιρείας ταχυμεταφοράς στα Γραφεία της Υπηρεσίας μας στην ταχ. διεύθυνση:

Ν.Π.Δ.Δ.: «Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.» Δ. Βόλου, Διεύθυνση Αθλητισμού, Καραμπατζάκη-Αναπαύσεως (Μεταξουργείο), Τ.Κ. 384 46, Νέα Ιωνία Βόλου, Μαγνησία.

Πληροφορίες στο τηλ.: 24210 71770.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: από 01-11-2017 έως και 10-11-2017 (Δευτέρα έως Παρασκευή), (10.00π.μ.-14.00μ.μ.).

15) Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ι.Π.Τ.Η.Λ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ): Πρόσληψη 1 ατόμου

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ι.Π.Τ.Η.Λ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του ερευνητικού έργου «Smart mobility at the European land borders – SMILE» για την κάλυψη των αναγκών του έργου, με αριθμό συμβολαίου 740931, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Προγράμματος Πλαισίου «HORIZON 2020», ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση ανάθεσης έργου 6μηνης διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης  με δυνατή ανανέωση ή παράταση χωρίς περιορισμό, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΕΤΑ και εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πίστωση στο έργο, χωρίς τη διενέργεια νέας πρόσκλησης, μέχρι την ημερομηνία λήξης του έργου, ενός (1) ατόμου ως Επιστημονικός Συνεργάτης ειδικότητας Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ ή Πληροφορικής ή συναφούς ειδικότητας.

Τόπος Απασχόλησης: ΕΚΕΤΑ, 6ο χλμ. οδού Θέρμης – Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη.

Υποβολή προτάσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι (και πολίτες Ε.Ε. ή και εκτός Ε.Ε.) θα πρέπει να υποβάλουν την Πρόταση-Δήλωση (επισυνάπτεται) με τα απαραίτητα, κατά την πρόσκληση, δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε ταχυδρομικά σε σφραγισμένο φάκελο στην παρακάτω διεύθυνση:

Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.ΚΕ.Τ.Α./Ι.Π.Τ.Η.Λ.), 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Τ.Κ. 570 01, Θέρμη-Θεσσαλονίκη.

Στο εξωτερικό μέρος του φακέλου υποβολής της πρότασης θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς τα εξής: Πρόταση για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με αρ. πρωτ. 16480/30-10-2017

Για το έργο «Smart mobility at the European land borders – SMILE»

Τα στοιχεία του υποψηφίου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Πληροφορίες στο τηλ.: 2311 257729 ή στο e-mail: stavrop@iti.gr (κ. Γ. Σταυρόπουλος).

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: έως και 15-11-2017, (ώρα 14.00μ.μ.).

16) Ν.Π.Ι.Δ. <<Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης>>Ν.Π.Ι.Δ.: Πρόσληψη 1 ατόμου (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)

Το Ν.Π.Ι.Δ. <<Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης>>, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, της Π.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, για την παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών με αντικείμενο την επιμέλεια, κατάρτιση και

συντονισμό των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων της Ορχήστρας, ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση 6μηνης διάρκειας (Ιανουάριος 2018 έως Ιούνιος 2018) με δυνατότητα παράτασης της συνεργασίας εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον από το Ε.Τ.Ο.Σ., ενός (1) ατόμου – Μουσικοπαιδαγωγού, ως «Υπευθύνου Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Κ.Ο.Θ.».

Τόπος Απασχόλησης: Θεσσαλονίκη.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση ενδιαφέροντος με τα απαραίτητα, κατά την προκήρυξη, δικαιολογητικά,

είτε αυτοπροσώπως, στην ταχ. διεύθυνση: Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.), Λεωφόρος Νίκης 73, Τ.Κ. 546 22, Θεσσαλονίκη,

είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: maria@tsso.gr

Και στις δύο περιπτώσεις η αίτηση θα πρέπει να φέρει την ένδειξη: «Πρόσκληση Ενδιαφέροντος της Κ.Ο.Θ.».

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 20-11-2017, (ώρα 12.00μ.μ.).

17) Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας : Πρόσληψη 1 ατόμου

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας, που εδρεύει στην Πάτρα της Π.Ε. Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος: «Ανάπτυξη τεχνογνωσίας και προηγμένες υπηρεσίες εφαρμοσμένης έρευνας και ανάπτυξης, στον Τομέα της Εφαρμοσμένης Γενετικής από Ιδιώτες Χρηματοδότες, με την εφαρμογή μοριακών γονιδιωματικών μεθόδων για την βελτιστοποίηση προϊόντων ή διαχείρισης των εκτρεφόμενων / φυσικών πληθυσμών υδρόβιων οργανισμών 2017-2018», ΑΚΡΩΝΥΜΙΟ: ResDev 2017-2018»» με κωδ. 2.015.004.003», το οποίο χρηματοδοτείται από ιδιώτες χρηματοδότες, ανακοινώνει την πρόσληψη για τη σύμβαση μίσθωσης έργου Ι.Δ., διάρκειας από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και έως τις 30-09-2018, ενός (1) ατόμου ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Ειδικότητας Βιολογίας, Γεωπονίας, Βιοτεχνολογίας ή Συναφούς.

Αντικείμενο Έργου:

Συμμετοχή στη συλλογή και καταγραφή δειγμάτων, εργαστηριακή ανάλυση δειγμάτων DNA, RNA ή πρωτεϊνών με εφαρμογή μοριακών γονιδιωματικών ή/και πρωτεωμικών μεθόδων για τη βελτιστοποίηση προϊόντων, μεθοδολογιών ή διαχείρισης των εκτρεφόμενων ή /και φυσικών πληθυσμών υδρόβιων οργανισμών. Ειδικότερα αφορά στην κύρια εφαρμογή μοριακών σημαντών (RFLPs, μικροδορυφορικών, SNPs, αλληλούχιση κατά Sanger, εφαρμογή μεθόδων NGS) για την ταυτοποίηση ειδών, γονική ταυτοποίηση και αναγνώριση και πληθυσμιακή γενετική ανάλυση.

Τόπος Απασχόλησης: Μεσολόγγι.

Υποβολή προτάσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την πρότασή τους (συνημμένο υπόδειγμα) με τα απαραίτητα, κατά την πρόσκληση, δικαιολογητικά σε σφραγισμένο φάκελο, είτε αυτοπροσώπως, είτε ταχυδρομικώς είτε με εταιρεία ταχυμεταφορών (courier) καθημερινά (09.00π.μ.-15.00μ.μ.) στην ταχ. διεύθυνση:

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας,

Πρωτόκολλο του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας,

Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, Τ.Κ. 263 34, Πάτρα Αχαΐας.

Στο φάκελο θα πρέπει να υπάρχει η ένδειξη:

ΠΡΟΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, 26334, Πάτρα

“Ανάπτυξη τεχνογνωσίας και προηγμένες υπηρεσίες εφαρμοσμένης έρευνας και ανάπτυξης, στον Τομέα της Εφαρμοσμένης Γενετικής από Ιδιώτες Χρηματοδότες, με την εφαρμογή μοριακών γονιδιωματικών μεθόδων για την βελτιστοποίηση προϊόντων ή διαχείρισης των εκτρεφόμενων / φυσικών πληθυσμών υδρόβιων οργανισμών 2017-2018”.

ΑΚΡΩΝΥΜΙΟ: ResDev 2017-2018»», με κωδ. 2.015.004.003

Αρ. Πρωτ. Πρόσκλησης 37557- 31/10/2017

Ονοματεπώνυμο Υποψηφίου:

Στοιχεία Επικοινωνίας (email & τηλέφωνο):

Πληροφορίες στο τηλ.: 26310 58424 (κ. Κωνσταντίνος Μπαταργιάς) και στο e-mail: batc@teiwest.gr

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: έως και 16-11-2017, (ώρα 13.00μ.μ.).

18) Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης ‘’ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ’’»: Πρόσληψη 1 ατόμου

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης ‘’ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ’’», που εδρεύει στην Ηλιούπολη της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, για την υλοποίηση των Ειδικών Προγραμμάτων «Άθλησης για Όλους» περιόδου 2017-2018, ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ., διάρκειας έως 8 μηνών με ωριαία αποζημίωση, ενός (1) ατόμου και συγκεκριμένα, ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:

1Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα Ειδικής Φυσικής Αγωγής (για το Πρόγραμμα Θεραπευτικής Κολύμβησης), Ηλιούπολη Αττικής.

 Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση με τα απαραίτητα, κατά την προκήρυξη, δικαιολογητικά στην ταχ. διεύθυνση:

Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης» (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-‘’ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ’’», Γραφείο Προσωπικού, Μεσσηνίας 26 και Δαμασκηνού,  Τ.Κ. 163 42, Ηλιούπολη, (υπόψη κ. Ψυρροπούλου ή κ. Φραγκιαδάκη).

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: από 02-11-2017 έως και 13-11-2017 (09.00π.μ.-13.00μ.μ.).

19) Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Δήμου Νεάπολης-Συκεών : Πρόσληψη 30 ατόμων

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Δήμου Νεάπολης-Συκεών, που εδρεύει  στη Νεάπολη της Π.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την υλοποίηση των Ειδικών Προγραμμάτων «Άθλησης για Όλους» περιόδου 2017-2018, ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ., διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης έως τις 31-07-2018 με ωριαία αποζημίωση, συνολικά τριάντα (30) ατόμων και συγκεκριμένα, ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:

4 Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με Ειδικότητα Κλειστού Χώρου και 2ετής εμπειρία σε αεροβική, πιλάτες & γιόγκα, Δ. Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης

 3 Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με Ειδικότητα στο Ποδόσφαιρο, Δ. Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης

5 Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με Ειδικότητα στους Παραδοσιακούς Χώρους, Δ. Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης

1 Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, με Ειδικότητα στην Πετοσφαίριση, Δ. Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης

2 Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής με Ειδικότητα στη Χειροσφαίριση, Δ. Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης

3 Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με Ειδικότητα στην Ειδική Αγωγή ΑμεΑ, Δ. Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης

1 Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, με Ειδικότητα στην Ποδηλασία, Δ. Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης

1 Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, με Ειδικότητα στο Τζούντο, Δ. Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης

4 Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με Ειδικότητα στην Κολύμβηση, Δ. Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης

2 Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με Ειδικότητα στη Ρυθμική, Δ. Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης

1 Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, με Ειδικότητα στην Ενόργανη, Δ. Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης

3 Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με Ειδικότητα στο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, Δ. Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση με τα απαραίτητα, κατά την προκήρυξη, δικαιολογητικά στην ταχ. διεύθυνση:

Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, Ελ. Βενιζέλου 125, Τ.Κ. 567 28, Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες στο τηλ.: 2313 329571.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: από 30-10-2017 έως και 08-11-2017 (09.00π.μ.-14.00μ.μ.).

20) Εκτελεστικός Οργανισμός Καινοτομίας και Δικτύων (INEA): Πρόσληψη 1 ατόμου

O Εκτελεστικός Οργανισμός Καινοτομίας και Δικτύων (INEA), σύμφωνα με το Α.Π. 7548/26-10-2017 έγγραφο της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Μ.Ε.Α. στην Ε.Ε.), ανακοινώνει την πρόσληψη ενός (1) ατόμου στη θέση Project Officer CEF – Transport, Energy and ICT με στοιχεία προκήρυξης: INEA/2017/CA/FGIII/38.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικώς απευθείας στην ως άνω Υπηρεσία.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού:

http://ec.europa.eu/inea/en/mission-objectives/job-opportunities

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 10-11-2017.

21) Δήμος Πάρου: Πρόσληψη 2 ατόμων

Ο Δήμος Πάρου, που εδρεύει στην Παροικία Πάρου της Π.Ε. Κυκλάδων, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ανταποδοτικού χαρακτήρα, ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ., 8μηνης διάρκειας, συνολικά δύο (2) ατόμων και συγκεκριμένα, ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:

2ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, Πάρος.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα Γραφεία της Υπηρεσίας μας στην ταχ. διεύθυνση:

Δήμος Πάρου, Γραφείο Προσωπικού, Τ.Κ.844 00, Παροικία Πάρου, (υπόψη κ. Ν. Αποστολοπούλου).

Πληροφορίες στο τηλ.: 22843 60114.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: από 01-11-2017 έως και 10-11-2017.

aftodioikisi.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en