Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Τρεις προτάσεις προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσε η ΔΕΥΑ Σερρών στο ΠΕΠ (video)

Τρεις προτάσεις προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ από τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. στο ΠΕΠ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) Κεντρικής Μακεδονίας κατατέθηκαν μέσα στον Μάρτιο και παρουσιάστηκαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου παρουσία του Δημάρχου Σερραίων Πέτρου Αγγελίδη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ Γιάννη Γάτσιου και του Γεν. Διευθυντή της Επιχείρησης Νίκου Σαφαρίκα:
1. Διυλιστήριο νερού 5.885.000 εκ. ευρώ στον Αη – Γιάννη Σερρών.
Υδατόπυργος και δύο Αντλιοστάσια στο Αδελφικό.
2. Κατασκευή δεξαμενής 2.000 κ.μ. στη γεώτρηση Μονοκκλησιάς.
3. Ηλεκτρονικά Υδρόμετρα για μέτρηση από απόσταση.

ΔΙΫΛΙΣΤΗΡΙΟ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΗ- ΓΙΑΝΝΗ
Το μεγαλύτερο έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. μετά τον Βιολογικό (Ε.Ε.Λ.)
Πρόταση για την «Κατασκευή διϋλιστηρίου νερού πόλης Σερρών» με Προϋπολογισμό 5.885.000 € προ ΦΠΑ 24%.
Αναφέρεται στη μελέτη, κατασκευή και θέση σε αποδοτική λειτουργία του έργου.
Θα υλοποιηθεί στην περιοχή του Αη-Γιάννη Σερρών σε ιδιόκτητο οικόπεδο οκτώ (8) στρ. της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., το οποίο βρίσκεται εκτός του οικισμού του Αη- Γιάννη, νότια αυτού και των Επταμύλων, 900 μ. από τη λίμνη και 2 χλμ. από την πόλη των Σερρών.
Στην εργολαβία περιλαμβάνονται και τα έργα υδροληψίας από τη λίμνη καθώς και η μεταφορά του ανεπεξέργαστου νερού στην ΕΕΝ (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού) με αγωγό 1.200 μ. από το αντλιοστάσιο.
Η εγκατάσταση θα λειτουργεί επικουρικά στο υφιστάμενο σύστημα υδροδότησης της πόλης. Αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη στην περιοχή.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. από την σύστασή της, μετά την ΕΕΛ (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων).

– Διαφήμιση –

Ο Καλλικράτης στην Ύδρευση
Αδελφικό, Κουβούκλιο, Κουμαριά
Η Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών στο πλαίσιο της προσπάθειάς της, για την βέλτιστη ποιότητα του πόσιμου νερού στον χώρο ευθύνης της, προχώρησε στην σύνταξη μελέτης για την βελτίωση των εξωτερικών υδραγωγείων Τ.Κ. Αδελφικού, Κουβουκλίου και Κουμαριάς.

Η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών, με Προϋπολογισμό 231.190,56 € με Φ.Π.Α. 24% ή 186.444,00 € χωρίς Φ.Π.Α. 24%, περιλαμβάνει την ανακατασκευή δύο (2) υφιστάμενων αντλιοστασίων και την ανακατασκευή ενός (1) υδατόπυργου, στην Τοπική Κοινότητα του Αδελφικού, μέσω των οποίων όμως εξυπηρετούνται ταυτόχρονα και οι Τ.Κ. Κουβουκλίου και Κουμαριάς, του νέου διευρυμένου Δήμου Σερρών.

ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΜΟΝΟΚΚΛΗΣΙΑΣ
Η πρώτη φάση του έργου «Εργασίες ενιαίας διαχείρισης εξωτερικών υδραγωγείων Τ.Κ. Προβατά – Μονοκκλησιάς – Α. Καμήλας – Μητρουσίου, Α’ ΦΑΣΗ», προϋπολογισμού 1 εκ. Ευρώ υλοποιείται και ολοκληρώνεται μέσα στο Καλοκαίρι.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών προχωρά στη Β΄ και τελευταία Φάση του με προϋπολογισμό μελέτης 2.331.200 € με Φ.Π.Α. 24%.

Προβλέπεται:
Α. Η κατασκευή μιας κεντρικής δεξαμενής συγκέντρωσης χωρητικότητας 2.000 κ.μ. νερού στην Τ.Κ. Άνω Καμήλας, καθώς και η κατασκευή ενός αντλιοστασίου μεταφοράς του νερού από την συγκεκριμένη δεξαμενή στους υδατόπυργους, ή στις δεξαμενές των οικισμών, μαζί με τους αντίστοιχους αγωγούς μεταφοράς.

Β. Η εγκατάσταση κατάλληλου εξοπλισμού στην Κεντρική Δεξαμενή για την ασύρματη μετάδοση των δεδομένων, εντολών λειτουργίας και μετρήσεων στο υφιστάμενο σύστημα Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. καθώς και η τελική ενσωμάτωση και απεικόνισή τους στο υφιστάμενο σύστημα SCADA της Επιχείρησης για τον συνολικό έλεγχο και διαχείριση των εγκαταστάσεων.

7.816 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ
Μέτρηση από απόσταση
Η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. συνέταξε μελέτη προϋπολογισμού 3.422.400 € με Φ.Π.Α. σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η αντικατάσταση παλαιών υδρομέτρων με νέα ηλεκτρονικά (σε παροχές καταναλωτών σε διάφορα σημεία εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σερρών, σύμφωνα με τις ανάγκες της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.), με μέτρηση από απόσταση, ώστε οι μετρήσεις αυτών σε συνδυασμό με τις τιμές των επί μέρους σταθμών τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού, που αναφέρονται στις διερχόμενες παροχές , να συσχετίσουν τον δείκτη διαρροών υποδομών ανά σταθμό τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και να εξειδικεύσουν – οριστικοποιήσουν το ακριβές ποσοστό του μη ανταποδοτικού νερού, πλέον ανά περιοχή της πόλης και όχι στο σύνολό της.

Τα νέα υδρόμετρα θα τοποθετηθούν εντός φρεατίων σε μονοκατοικίες και σε συλλέκτες διανομής ύδατος εντός οικοδομών.

Στην ίδια μελέτη προβλέπεται επίσης, η αντικατάσταση παλαιών συλλεκτών οικοδομών, η απομόνωση και διακοπή υφιστάμενων παροχών καθώς και η προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού και λογισμικού για την συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων από τα υδρόμετρα.

Θα αντικατασταθούν 616 υδρόμετρα σε μονοκατοικίες και 7.200 υδρόμετρα σε συλλέκτες οικοδομών, στην Τ.Κ. Κάτω Μητρουσίου Σερρών και στους τομείς 1, 2, 3, της πόλης των Σερρών.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Tον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. o Συλλόγος Τριτέκνων Καβάλας

Τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανο, επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου της Π.Ε. Καβάλας. Σε εγκάρδιο κλίμα η συζήτηση περιστράφη κυρίως γύρω από το μείζον θέμα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, το δημογραφικό. 

Συζητήθηκαν προτάσεις, για να αποφασίζουν ευκολότερα οι νέοι να κάνουν οικογένεια, αλλά και πως να στηριχθούν περισσότερο οι μεγάλες οικογένειες. Μνημονεύτηκαν οι βασικές προϋποθέσεις γι΄ αυτά, όπως εργασία, στέγη, κοινωνικές υποδομές και ουσιαστική βοήθεια από το κράτος. Ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε αναλυτικά και για το βασικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων, για την αναγνώριση της Τρίτεκνης οικογένειας ως Πολύτεκνης, όπως ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και γενικότερα για τις δράσεις και τις επιδιώξεις του Συλλόγου μας σε τοπικό επίπεδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Εκτακτο | Εξαφάνιση άνδρα απο την Καβάλα

Ο 34χρονος χρήστος Θώμος από την καβάλα εξαφανίστηκε στις 27 Μαρτίου με τους συγγενεις του να τον αναζητούν.

Χάθηκε στις 10 π.μ, έχει ύψος 1,90 και φορούσε μαύρη ζακέτα north face με κουκούλα και κάτω φόρμα μαύρη η μπλε. Κουβαλάει ένα σακίδιο πλάτης. Παρακαλείτε όποιος τον έχει δει να επικοινωνήσει με τους οικείους του στο 6974341419 και τον πατέρα του χρήστου Θωμά Θωμο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, δικηγόρο Κομοτηνής κ. Γιώργο Κυμπαρίδη, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον κ. Κυμπαρίδη και του ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία στην νέα του θέση. «Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης είναι ένας θεσμός που σεβόμαστε και τιμούμε, καθώς η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της Διοίκησής μας, η οποία έχει σαφή ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό», δήλωσε ο κ. Τοψίδης, επισημαίνοντας ακόμη ότι «στόχος μας είναι οι υποθέσεις που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις – σε σχέση πάντα με την Περιφέρεια ΑΜΘ- να επιλύονται άμεσα και με τον ενδεδειγμένο νομικό τρόπο και πιστεύω ότι ο κ. Κυμπαρίδης θα εκπληρώσει εξαιρετικά τις υποχρεώσεις του».

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης εξελέγη Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε ψηφοφορία που έγινε κατά τη διάρκεια της 4 ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Τετάρτη 27/03/2024. Συγκέντρωσε 36 ψήφους σε σύνολο 39 ψηφισάντων Περιφερειακών Συμβούλων, η συνυποψήφια του, δικηγόρος κ. Γιαννούλα Τσιλιφίκα συγκέντρωσε δύο ψήφους και καταμετρήθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en