Quantcast
Connect with us

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα

Σποραδικές νεφώσεις, πυκνότερες κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στη Νότια Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε την Τετάρτη 12/12/2018. Από το απόγευμα και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν, ενώ αργά το βράδυ στο Ιόνιο και στα Δυτικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά τμήματα θα επικρατεί παγετός.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 1 έως 12 και τοπικά 13 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, από -2 έως 9 στη Βόρεια Ελλάδα, από 0 έως 13 και τοπικά 14 στη Δυτική Ελλάδα, από 1 έως 12 στο Βόρειο Αιγαίο και από 4 έως 14 και τοπικά 15 βαθμούς στο Κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά τμήματα οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βόρεια έως 4 και τοπικά στα πελάγη 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στο Ιόνιο σε νοτιάδες με την ίδια ένταση

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού | Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιώντας για κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η ΕΜΥ σημειώνει ότι τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν τη χώρα αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ.

Μάλιστα και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα δυτικά τους 18 με 20 βαθμούς, στα βορειοανατολικά τους 16 με 1 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στη νησιωτική χώρα τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδεινωσης Καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (19-04-24)
α. Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της).
γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
δ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο (20-04-24)
α. Μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
β. Από νωρίς το πρωί και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Δείτε LIVE την πορεία των βροχοπτώσεων

Τι είναι ο πολικός αεροχείμαρρος

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, τη χώρα μας θα πλήξει πολικός αεροχείμαρρος, που θα ρίξει τη θερμοκρασία έως και 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο αεροχείμαρρος είναι ένα «ποτάμι» στην ατμόσφαιρα που μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες απο τον Βόρειο Πόλο μέχρι την Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος αεροχείμαρρος δεν μπορεί να περάσει τον αντικυκλώνα που έχει αναπτυχθεί στη Βορειοδυτική Ευρώπη, ακολουθεί ανατολικότερη πορεία και περίπου από το ύψος της Πολωνίας και Δυτικής Ρωσίας στρέφεται νοτιότερα και μεταφέρει τις πολύ ψυχρές αέριες μάζες μέχρι τη χώρα μας.

Ο αεροχείμαρρος (Jet stream) κινείται γρήγορα σαν ένα μακρόστενο σωληνωτό ρεύμα πολύ ισχυρών ανέμων σε μεγάλα υψόμετρα. Δημιουργούνται από συνδυασμό της ατμοσφαιρικής θέρμανσης και της περιστροφής του πλανήτη γύρω από τον άξονά του. Μοιάζουν με τεράστια ομοαξονικά σωληνωτά «ποτάμια» – ρεύματα αέρος με αυξανόμενη ταχύτητα της κεντρικότερης ροής. Το μήκος τους κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 3.000 μιλίων, το πλάτος τους μεταξύ 100 και 300 μιλίων και το υψομετρικό πάχος τους μεταξύ 1 και 3 μιλίων. Η ταχύτητα των ανέμων εξαρτάται από το σημείο μέσα στον αεροχείμαρρο και την θερμοκρασία.

Σχεδόν πάντα υπερβαίνει τα 92 χιλιόμετρα την ώρα (50 κόμβους), αν και στον πυρήνα των αεροχειμάρρων έχουν κατά καιρούς ανιχνευθεί ταχύτητες άνω των 400 χιλιομέτρων, αλλά όχι στην Ευρώπη. Η κίνησή τους είναι περισσότερο μαιανδρική και για τον λόγο αυτό αποκαλούνται επίσης αερομαίανδροι.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 18/4/2024

Οι τοπικές νεφώσεις και οι σποραδικές βροχοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ενώ άνεμοι έως 6 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τοπικές νεφώσεις αναμένονται κυρίως στα δυτικά, νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας ενώ από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα βόρεια. Σποραδικές βροχές θα σημειώνονται έως το πρωί στη Θράκη, στα ορεινά των δυτικών και νοτίων ηπειρωτικών, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Από το μεσημέρι κι έπειτα αναμένονται σποραδικές βροχές κατά κύριο λόγο στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 23, στην Ήπειρο από 8 έως 20, στη Θεσσαλία από 13 έως 25, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 10 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 19, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 23, στις Κυκλάδες από 15 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 21 και στην Κρήτη από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης.

Στην Καβάλα αναμενεται κυρίως ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη το απόγευμα με πιθανότητα για βροχές και διάσπαρτες μπόρες. Ο άνεμος θα πνέει νότιος-νοτιοδυτικός έως περίπου 6 km/h. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12° έως 19° βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες, τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

newsbeast.gr, meteokav.gr

Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 17/4/2024

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. Πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο βορειοδυτικά και δυτικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο οι οποίες σταδιακά έως το μεσημέρι θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων (κυρίως μικρού μεγέθους) υπάρχει κυρίως στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 25, στην Ήπειρο από 10 έως 21, στη Θεσσαλία από 16 έως 25, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 12 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 20, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 27, στις Κυκλάδες από 17 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 24 και στην Κρήτη από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το πρωί θα ενισχυθούν και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Καβάλα αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητες βροχής και διάσπαρτες μπόρες. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το βράδυ.  Aνεμος νότιος-νοτιοανατολικός περίπου 4 km/h έως 6 km/h.    Η θερμοκρασία αναμένετε να κυμανθεί από  15° έως 21° βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με τοπικές, ασθενείς και πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ ενώ από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι κι έπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Newsbeast.gr, Meteokav.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en