Quantcast
Connect with us

ΝΕΣΤΟΣ

ΟΧΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΝΕΣΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΑΝΤΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

· Στις 8 Νοεμβρίου 2005 το Δ.Σ. Χρυσούπολης, ενέκρινε ομόφωνα την εκτέλεση του έργου “Προμήθεια 3 ηλεκτροκίνητων αντλιών αποστράγγισης” προϋπολογισμού δαπάνης 60.000€.

· Η τεχνική έκθεση, προέβλεπε, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των τριών αντλιών καθώς και την τοποθέτηση τους, τις δύο στο στραγγιστικό αντλιοστάσιο στο Δ.Δ. Πετροπηγής και τη μια στο στραγγιστικό αντλιοστάσιο Δ.Δ. Χρυσοχωρίου.

· Η επιχορήγηση του έργου έγινε από το πρόγραμμα “ΘΗΣΕΑΣ”.

· Στις 14 Φεβρουαρίου 2006 το Δ.Σ. του Δήμου Χρυσούπολης, κατακυρώνει το πρακτικό του μειοδοτικού διαγωνισμού, που έγινε στις 29 Νοεμβρίου 2005 (Διοίκηση Γκουλφά), για τη προμήθεια 3 ηλεκτροκίνητων αντλιών και ανακηρύσσει μειοδότη την εταιρεία “ROTEX Α.Ε.”

· Οι 3 αντλίες παραδόθηκαν στον Δήμο Χρυσούπολης, από την εταιρεία ROTEX Α.Ε., στις 26 Απριλίου 2006, με τα αντίστοιχα δελτία αποστολής.

· Καταχωρήθηκαν, τα τρία τιμολόγια, για τις αντλίες, αξίας 20.000€ έκαστο στα βιβλία του Δήμου Χρυσούπολης, στις 26 Απριλίου 2006.

· Εξοφλήθηκε, η προμηθεύτρια εταιρεία, στις 24 Σεπτεμβρίου 2006, από τον Δήμο Χρυσούπολης, με το ποσό των 60.000€.

· Επειδή το έργο ήταν, διαδημοτικό, η μία από τις τρεις αντλίες παραδόθηκε στον Δήμο Κεραμωτής το 2006 (Διοίκηση Μαρινάκη).

· Το 2007, όταν ανέλαβε η διοίκηση Μιχαηλίδη παρέλαβε τις δύο αντλίες, τις οποίες αποθήκευσε σε χώρο στην ΔΕΥΑ Νέστου.

· Οχτώ χρόνια επί διοίκησης Μιχαηλίδη, ήταν αποθηκευμένες, χωρίς να τοποθετηθούν στα σημεία που προβλέπονταν, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό που αγοράστηκαν.

· Το Μάιο του 2014, όταν έχασε τις εκλογές ο κ. Μιχαηλίδης ειδοποίησε την διοίκηση του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης προφορικά ,χωρίς έγγραφα και παρέδωσε τις 2 αντλίες. Αρκετοί, ήταν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑ Νέστου που ήταν παρόντες στη μεταφορά τους. Η διοίκηση του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης ισχυρίζεται ότι παρέλαβε μόνο μία αντλία.

· Ενόψει των γεγονότων, από τις τελευταίες πλημμύρες, ήρθε στην επιφάνεια, η προμήθεια αυτών των αντλιών για τις οποίες γνωρίζαμε, ότι είχαν αξιοποιηθεί το 2007. Μετά από έρευνα ,διαπιστώσαμε αυτήν την τραγική αμέλεια.

· Με έγγραφό μου, προς το ΤΟΕΒ Χρυσούπολης, στις 9 Ιουλίου 2018 ζήτησα διευκρινίσεις για το πόσες αντλίες και πότε παρελήφθησαν, από ποιόν και που τοποθετήθηκαν, χωρίς μέχρι σήμερα να πάρω απαντήσεις.

· Δυστυχώς για τον τόπο μας, έτσι αντιλαμβάνονται οι κύριοι αυτοί, την διαχείριση των χρημάτων των πολιτών. Ενώ λοιπόν, θα υπήρχε ηλεκτροκίνητη μηχανή στο Χρυσοχώρι από το 2007 και δε θα χρειαζόταν όλα αυτά τα χρόνια να δαπανούν εργατοώρες, καύσιμα και πολύτιμο χρόνο, προτίμησαν να την έχουν ανεκμετάλλευτη στην αποθήκη.

· Εάν δε δοθούν, άμεσα εξηγήσεις από τους εμπλεκόμενους και δε παραδοθούν τα αντίστοιχα έγγραφα, ζητώντας συγνώμη, από τους συμπολίτες μας, θα προχωρήσω, στις νόμιμες διαδικασίες, για την απόδοση ευθυνών.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Π.Ε Καβάλας | Απαγόρευση της αλιείας στα εσωτερικά νερά για το έτος 2024

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Θεόδωρου Μαρκόπουλου, απαγορεύεται από 15 Απριλίου μέχρι 30 Μαΐου 2024, η ενάσκηση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδροβίων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, στα εσωτερικά νερά ( ποταμούς, παραπόταμους, χείμαρρους, ρυάκια, και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς ) για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και των λοιπών υδρόβιων ζώων,

α) στον ποταμό Νέστο,

β) στα Τενάγη Φιλίππων,

γ) στα αρδευτικά κανάλια,

δ) στους παραποτάμους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα.

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Για τους παραβάτες της παραπάνω απόφασης προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και απαγόρευση άδειας αλιείας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Μοναστηράκι Νέστου

Εθελοντές και Πυροσβεστική έθεσαν υπό μερικό έλεγχο την φωτιά στο Μοναστηράκι του Δήμου Νέστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε μετά από κάψιμο χόρτων στην περιοχή σε κοντινό χωράφι και επεκτάθηκε λόγω του αέρα με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ακόμη και σπίτια.

Φωτογραφία Παρασκευάς Σναιντεράιτ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Φωτιά σε χωράφι στο Μοναστηράκι Νέστου

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε χωράφι στο Μοναστηράκι του Δήμου Νέστου.

Στο συμβάν επιχειρούν οχήματα της Π.Υ Χρυσούπολης και ένα όχημα της Π.Υ Καβάλας.

Φωτογραφία Αρχείου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en