Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

«Μάχη» στην Καβάλα για το χρίσμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με το ΚΙΝ.ΑΛ.

Καβαλιώτικο αυτοδιοικητικό… ντέρμπι αναμένεται να έχουμε τις επόμενες ημέρες, αφού έγινε γνωστό πως τόσο ο τέως δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, όσο και ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού την περίοδο Γιαννακίδη, Κώστας Παπακοσμάς ενδιαφέρονται ζεστά για την θέση υποψηφίου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με την υποστήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ.

Αυτό άλλωστε παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Κωστής Σιμιτσής μιλώντας στον ALPHA Radio 88,6, τονίζοντας πως τον ίδιο τον πρότεινε η Νομαρχιακή Επιτροπή της Καβάλας μαζί με τον νυν δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη. Ωστόσο, το γεγονός ότι και ο Κώστας Παπακοσμάς έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το αξίωμα σε συνδυασμό με άλλα δυνατά ονόματα από την υπόλοιπη ΑΜ-Θ, όπως του πρώην υπουργού Γιώργου Ντόλιου, δείχνει ότι θα γίνει πραγματική μάχη για το ποιος τελικά θα πάρει το χρίσμα και θα κατέβει στις εκλογές απέναντι από την παράταξη του νυν Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου.

Οι δύο υποψηφιότητες που πρότεινε η Νομαρχιακή της Καβάλας
Για το αν όντως υπήρξε πρόταση από το ΚΙΝ.ΑΛ. για την θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη, ο κ. Σιμιτσής εξήγησε: «Το τι θα γίνει θα το αποφασίσει το αρμόδιο περιφερειακό όργανο και η περιφερειακή γραμματεία διευρυμένης σύνθεσης, δηλαδή εκτός από τα μέλη θα είναι οι βουλευτές, οι δήμαρχοι που ανήκουν στο ΚΙΝ.ΑΛ., οι επικεφαλής των παρατάξεων στους δήμους και τέλος η ίδια η παράταξη. Μη ξεχνάμε την ίδια την παράταξη που υπάρχει, είναι ζωντανή και είναι και πολύ δραστήρια, εκφράζοντας έναν πολύ σημαντικό αντιπολιτευτικό λόγο. Μέχρι τώρα υπάρχει η πρόταση της Νομαρχιακής της Καβάλας, αλλά πρέπει να υπάρξουν προτάσεις από την Νομαρχιακή κάθε νομού. Στην Καβάλα και στη Δράμα, λοιπόν, αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε τοπικιστές, είμαστε άνθρωποι με υψηλή περιφερειακή συνείδηση και αυτό διαπιστώνεται σε όλα τα περιφερειακά όργανα του ΚΙΝ.ΑΛ. Η μεν Δράμα αποφάσισε να μην προτείνει σε αυτή τη φάση κάποιον υποψήφιο, θα συμμετάσχει στην διαβούλευση. Η δε Καβάλα πρότεινε το εξής: μεταξύ διαφόρων προσώπων που ακούγεται ότι έχουν εκδηλώσει ένα ενδιαφέρον για το τιμητικό αυτό αξίωμα, εμείς προτείνουμε -λέει η Νομαρχιακή- τον Γιώργο Πετρίδη, τον τωρινό δήμαρχο Κομοτηνής, ο οποίος από όσο ξέρω, θέλει να ξεκουραστεί και δε ξέρω αν ενδιαφέρεται για τη θέση του Περιφερειάρχη, εγώ πάντως εκτιμώ ότι είναι μία πάρα πολύ καλή υποψηφιότητα και η Νομαρχιακή με δική μου πρόταση συμπεριέλαβε τον Πετρίδη για να είναι σαν πρώτος».

«Εγώ είμαι θετικά διακείμενος, υπάρχει όμως και το ενδιαφέρον του Κώστα Παπακοσμά»
Ξεκαθαρίζοντας πώς προέκυψε το δικό του όνομα, υποστήριξε: «Κι εγώ είμαι θετικά διακείμενος, η ΝΕ μου έκανε την τιμή να συμπεριλάβει και εμένα στις δικές της προτάσεις και κλείσει σύντομα ο κύκλος των συζητήσεων, γιατί υπάρχει και το ενδιαφέρον του Κώστα Παπακοσμά και αν οριστικοποιηθεί το ενδιαφέρον αυτό, θα είναι τρία τα ονόματα που θα μπουν στην συζήτηση σε περιφερειακό επίπεδο και όργανο. Κανονικά ήταν να συνεδριάσει αύριο -σ.σ. σήμερα- το όργανο αυτό, αλλά δεν ξέρω αν πράγματι θα γίνει αυτό, ούτως ή άλλως υπάρχει μεγάλη κινητικότητα πανελλαδικά όπου έχουν ήδη επιλεγεί οι υποψήφιοι σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και έπεται συνέχεια, νομίζω πολύ γρήγορα, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχουν οριστικοποιηθεί όλα τα ονόματα».

Οι ενδιαφερόμενοι και οι φήμες για την υπόλοιπη ΑΜ-Θ
Για το αν έχουν ήδη κατατεθεί προτάσεις από τις Νομαρχιακές της Θράκης είπε: «Από ό,τι ξέρω όχι, αλλά ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Γιώργο Ντόλιο που έχει πολύ μεγάλη ιστορία και στην αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή ως δήμαρχος Φερρών, νομάρχης Έβρου και βουλευτής και υφυπουργός, αξιόλογος φυσικά δεν το συζητάμε. Υπάρχει ο κ. Κατσιμίγας που ήταν εκτελεστικός γραμματέας στην Κομοτηνή στα χρόνια του Γιαννακίδη, θα δούμε τι θα γίνει. Η προσπάθεια είναι να μην υπάρξουν αυτοπροτάσεις ή διαδικασία αιτήσεων, κάτι που θα μπορούσε να είναι και υποτιμητικό για ένα τέτοιο αξίωμα. Εδώ θα γίνει μία σύνθεση και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε μία απόφαση με την οποία θα συμφωνήσουν οι πάντες, ώστε να την υποστηρίξουν οι πάντες ακόμα και με την συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια ως απλών περιφερειακών συμβούλων».

«Αν συγκρίνουμε την περίοδο Γιαννακίδη με τη σημερινή διοίκηση, τα πράγματα έχουν τελματωθεί σε απαράδεκτο βαθμό»
Τέλος, σχολιάζοντας τη σημερινή κατάσταση στην Περιφέρεια και την προοπτική της παράταξης που υποστηρίζεται από το ΚΙΝ.ΑΛ., σημείωσε: «Αν θυμηθούμε την περίοδο Γιαννακίδη που ήταν ο πρώτος εκλεγμένος Περιφερειάρχης στην ΑΜ-Θ και την συγκρίνουμε με την σημερινή διοίκηση, ας αφήσουμε στην άκρη τον αείμνηστο Γ. Παυλίδη, τα πράγματα έχουν τελματωθεί σε απαράδεκτο βαθμό. Η παράταξη Γιαννακίδη παραμένει ζωντανή και έχει την ίδια πολιτική βάση, τα στελέχη της είναι εδώ, δεν έχουν αποχωρήσει, έτοιμοι να προσφέρουν από οποιαδήποτε θέση και θεωρώ ότι οι εκλογές δεν έχουν κριθεί υπέρ της μίας ή της άλλης παράταξης, αντίθετα το παιχνίδι είναι ανοιχτό και πιστεύω ότι εάν παρουσιάσουμε καλά τις θέσεις μας και το έργο που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια οι πιθανότητες νίκης είναι προς την δική μας πλευρά».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ για τις Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Νικολάου Παναγιωτόπουλου

Όπως ανάρτησε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ :

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Βουλευτή Καβάλας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός των δράσεων και οι κατευθύνσεις στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, με κύριο γνώμονα την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Το στοίχημα των προσεχών εκλογών είναι η αυξημένη προσέλευση και συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία, και σε αυτό το πλαίσιο μέγιστη είναι η σημασία της εφαρμογής της επιστολικής ψήφου, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δυναμώνει την φωνή της κοινωνίας. Η μεταρρύθμιση αυτή καθιερώθηκε και ισχύει για όποιον πολίτη το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας.
Για την εφαρμογή εγγραφής στην επιστολική ψήφο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://epistoliki.ypes.gov.gr

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για τα ευρωψηφοδέλτια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στις προκριματικές εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος.

Στόχος του κόμματος αλλά και των μελών της Καβάλας, είναι η ένταξη όσο περισσότερων γίνεται ευρωβουλευτών στο Κοινοβούλιο με πρώτο και κύριο σχέδιο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en