Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εφαρμογή μέτρου ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασίας στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος»

Η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας ανακοινώνουν την εφαρμογή του μέτρου εγκατάστασης κάδων χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών (μπλε κάδου) στην περιοχή του λιμανιού της Καβάλας. Σε πρώτη φάση έχουν τοποθετηθεί 25 μπλε κάδοι χωρητικότητας 60 λίτρων έκαστος κατά μήκος του παραλιακού μετώπου του λιμανιού της Καβάλας από τον Επιβατικό Σταθμό μέχρι τον υπήνεμο μόλο. Στους μπλε κάδους με την κατάλληλη σήμανση πρέπει να απορρίπτονται αποκλειστικά ανακυκλώσιμα υλικά από πλαστικό, γυαλί, χαρτί/χαρτόνι και μέταλλα (αλουμίνιο ή λευκοσίδηρο) και όχι κοινά απορρίμματα. Για τα υπόλοιπα απορρίμματα, όπως π.χ. λερωμένα χαρτομάντηλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι σχετικοί μαύροι κάδοι που βρίσκονται δίπλα-δίπλα με τους μπλε κάδους. Επιπρόσθετα, στους μαύρους κάδους υπάρχει χωριστή υποδοχή για σβησμένα τσιγάρα και υπολείμματα αυτών (γόπες) ώστε να μην απορρίπτονται αυτά στο πεζοδρόμιο. Επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες. Το μέτρο εφαρμόζεται στο πλαίσιο του έργου Urban Waste το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ορίζοντας 2020» ενώ η προμήθεια και εγκατάσταση των κάδων ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση της ΟΛΚ ΑΕ. Ενημερώνουμε το κοινό ό,τι στις 18/10/2018 ημέρα Πέμπτη θα λειτουργήσει περίπτερο ενημέρωσης (info kiosk) στο λιμάνι της Καβάλας για την περαιτέρω ενημέρωση του κοινού. Προτρέπουμε τους τουρίστες της πόλης και τους πολίτες της Καβάλας να εφαρμόσουν το μέτρο της χωριστής ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασίας στους μπλε κάδους πλέον και στην περιοχή του λιμανιού της Καβάλας. Για παράδειγμα, πλαστικά μπουκάλια νερού, αλουμινοκουτάκια αναψυκτικών, γυάλινα μπουκάλια, χάρτινα κουτιά, χωρίς υπολείμματα υγρών, αναψυκτικών, χυμών, καφέ κλπ, πρέπει να απορρίπτονται μόνο στους μπλε κάδους. Αντίθετα, λερωμένα χαρτιά, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντηλα ή και συσκευασίες με υπολείμματα π.χ. από καφέ πρέπει να απορρίπτονται στον μαύρο κάδο. Πληροφορίες για το έργο URBAN WASTE μπορούν να βρεθούν στον ακόλουθο δεσμό: http://www.urban-waste.eu/

Δελτίο Τύπου

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για τα ευρωψηφοδέλτια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στις προκριματικές εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος.

Στόχος του κόμματος αλλά και των μελών της Καβάλας, είναι η ένταξη όσο περισσότερων γίνεται ευρωβουλευτών στο Κοινοβούλιο με πρώτο και κύριο σχέδιο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προπονητής κλιμάκιου Ταεκβοντό Β. Ελλάδος ο Χάρης Παλτόγλου στο Διεθνές Πρωτάθλημα στην Σόφια

Το διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia, που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στο Asics Arena της Σόφιας, θα φιλοξενήσει 1100 αθλητές από 12 χώρες. Οι επίλεκτοι αθλητές έχουν επιδείξει  αφοσίωση και εξαιρετικές επιδόσεις στους αγώνες και έχουν καταταγεί στην πρώτη θέση από τα τρία προκριματικά πρωταθλήματα.

Η συμμετοχή των 100 επίλεκτων αθλητών από την Ένωση Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, υπό τον προπονητή Χάρη Παλτογλου, ενισχύει την Ελληνική αποστολή στο διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia. Μία τιμητική θέση που τιμάει την πόλη μας, την Καβάλα, παρέχοντας σημαντική αναγνώριση στον τομέα του Τάεκβοντο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύλλογοι, φορείς και εθελοντές καθάρισαν τμήμα του περιαστικού δάσους

Πολλά είναι τα παράπονα που έχουν γίνει για τα απορρίματα τα οποία πλυμμηρίζουν το περιαστικό δάσος της Καβάλας. Σίγουρα ένα γεγονός που ιδίως και με τον ερχομό της αντιπυρικής περιόδου προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Μπορεί πολλοί πολίτες να μην είναι υπεύθυνοι όσο αφορά την ρίψη των απορριμάτων όμως αρκετοί φορείς, σύλλογοι και εθελοντές προέβησαν στον καθαρισμό ενός τμήματός του.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en