Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεά του ιδρύματος Μπούμπουρα μέσω της “Interamerican” για καλύτερη υγεία στη Λήμνο (video)

Στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» πραγματοποιήθηκε εχθές η παρουσίαση στο κοινό της Λήμνου, το προγράμματα της δωρεάς του Ιδρύματος Μπούμπουρα προς όλους τους κατοίκους του νησιού.

Το πρόγραμμα αφορά στη διακομιδή ασθενών- τραυματιών από το νησί προς νοσηλευτήρια σε περιστατικά που χρειάζονται επείγουσα αντιμετώπιση.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ του Α.Ο. Ηφαιστία και την εταιρεία Interamerican, με την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Μπούμπουρα, για παροχές υπηρεσιών Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οποιοδήποτε Λημνιός μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Λήμνου και η κατάσταση της υγείας του βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, με την αεροδιακομιδή να κρίνεται άμεση, οι θεράποντες ιατροί, πέρα από την έως τώρα δυνατότητα για τη μεταφορά ασθενών μέσω του κρατικού μηχανισμού θα μπορούν να κάνουν χρήση την υπηρεσίας μέσω της Interamemerican.

Για τη σπουδαιότητα της συγκριμένης δυνατότητας μίλησε ο Δήμαρχος Λήμνου, υπενθυμίζοντας ένα περιστατικό που σημειώθηκε πριν μερικούς μήνες στο νησί της Λήμνου, όταν μετά από τροχαίο ατύχημα, ένας συμπολίτης μας έχασε τη μάχη με τη ζωή, λόγο της καθυστέρησης που υπήρξε στην αεροδιακομιδή του, αφού εκείνη την ημέρα και την ίδια ώρα το C-130 κλήθηκε να παρέμβει σε 3 διαφορετικά σημεία της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως εντύπωση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου του νοσοκομείου, αφού η ουσιαστική χρήση της υπηρεσίας θα γίνεται από εκεί. Εκπρόσωπος όμως της Interamerican μας μετέφερε ότι ο αναπληρωτής διοικητής κ. Μονοκρούσος χαιρετίζει την συνεργασία, όμως επειδή πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση.

Τέλος επισημάνθηκε ότι η νέα αυτή δυνατότητα που δίνεται στους κατοίκους της Λήμνου επισημάνθηκε ότι δεν έρχεται να αντικαταστήσει τον κρατικό μηχανισμό αλλά να συμπληρώσει τυχόν αδυναμίες.

Πηγή : http://www.limnosfm100.gr/limnos/item/31090-pio-asfaleis-apo-exthes-oi-limnioi-pragmatopoiithike-i-ekdilosi-gia-tin-amesi-iatriki-voitheia-photos-mp3.html

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Απάτες άνω των 138.000 ευρώ εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. | Πώς δρούσε το κύκλωμα

Προσποιούμενα άλλοτε τους λογιστές κι άλλοτε τους υποψήφιους αγοραστές οχημάτων, οι δράστες κατηγορούνται ότι τηλεφωνούσαν στους παθόντες και με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών ή τους έπειθαν να μεταβούν σε ΑΤΜ, με σκοπό την μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμούς δικαιούχων τους οποίους είχαν «στρατολογήσει», έναντι χρηματικής αμοιβής.

«Πρωταγωνιστικό» ρόλο στην αποδιδόμενη εγκληματική δράση του κυκλώματος φαίνεται πως είχαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, απάτη με υπολογιστή και εγκληματική οργάνωση. Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει τα στοιχεία επιπλέον 21 προσώπων που εμφανίζονταν ως δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών και κατηγορούνται για απλή συνέργεια σε απάτες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, η εγκληματική ομάδα φαίνεται ότι διέπραξε το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους συνολικά 20 απάτες, οι δύο εκ των οποίων σε απόπειρα. Στις περιπτώσεις που τα εμπλεκόμενα άτομα προσποιούνταν τους λογιστές φαίνεται πως έπειθαν τα θύματά τους ότι είναι δικαιούχοι επιδομάτων, ενώ καταγγέλθηκαν και περιπτώσεις απάτης με το πρόσχημα αγοράς οχημάτων μέσω διαδικτυακών αγγελιών.

Το κύκλωμα φαίνεται πως δρούσε σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, με τις περισσότερες απάτες που ανακοινώθηκε ότι εξιχνιάστηκαν να τελέστηκαν στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων μελών της οργάνωσης όσο και για την (τυχόν) συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ημερίδα απο το Επιμλητήριο Δράμας, για τον ρόλο των επιμεήτηριων και της προώθηση της καινοτομίας

Με Μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα “Τα Επιμελητήρια και ο ρόλος τους στην προώθηση της καινοτομίας”. Η εν λόγω ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στον χώρο της Δομής Επιχειρηματικότητας – Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Lab40, οπου το παρόν εκτός απο τους επαγγεκλαμτίες και τους φορείς της Π.Ε. Δράμας, έδωσε και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιοι Ανάργυροι | Tι λέει ο φίλος της Κυριακής Γρίβα για το περιστατικό

Νέα περιγραφή δίνει ο φίλος της Κυριακής Γρίβα που ήταν μαζί της το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της από τον πρώην σύντροφό της έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Στην κατάθεσή του ο φίλος της Κυριακής αναφέρει ότι μόλις είδαν τον 39χρονο έξω από το αστυνομικό τμήμα θέλησαν με την 28χρονη να γυρίσουν και να μπουν μέσα σε αυτό για να προστατευτούν, όμως δεν τα κατάφεραν.

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο – «Δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει»

Την ίδια στιγμή, στη δημοσιότητα ήρθε νέο ηχητικό ντοκουμέντο από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής. Στο ηχητικό ντοκουμέντο του ΑΝΤ1 ακούγεται ο αρχιφύλακας του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων με την Άμεση Δράση μετά τη δολοφονία της Κυριακής. Όπως ακούγεται και στο ηχητικό, ο αστυνομικός δεν έχει καταλάβει ακόμα τι έχει γίνει.

Ο διάλογος

Άμεση δράση, θέση 23
Ναι συνάδελφε, από ΑΤ Αγίων Αναργύρων, έχουμε μαχαιρωμένο άτομο έξω από τη σκοπιά, αν υπάρχει ομάδα με ασθενοφόρο ή τουρνικέ
Είναι συνάδελφος;
Έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Όχι γυναίκα είναι, δεν είναι συνάδελφος. Πολίτης είναι…
Έγινε κάτι απ’ έξω;
Ναι έξω από την σκοπιά, υπάρχει μαχαιρωμένο άτομο. Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει
Έγινε θα ενημερώσω

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en