Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Αλεξανδρούπολη | Η Νατάσα Γκαρά επισκέφθηκε την Άβαντος

Κοινωνός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μουσουλμάνοι της Αλεξανδρούπολης που ως επί το πλείστον κατοικούν στην οδό Άβαντος και τις παρυφές της, έγινε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά.

Η κα Γκαρά επισκέφθηκε τον Σύλλογο «Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη» του οποίου προεδρεύει ο κος Γιασάρ Δαγλή συνοδευόμενη και από τον πρόεδρο του ΟΛΑ κο Χρήστο Δούκα. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης παραμονής της εκεί συναναστράφηκε αρκετά μέλη του συλλόγου, που ταυτόχρονα φυσικά είναι και διαβιούντες της συνοικίας και ενημερώθηκε για τη δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν.

Η έλλειψη κάδων, η έλλειψη βασικών υποδομών όπως η αρίθμηση των δρόμων, η απουσία αποχέτευσης, η παραβατικότητα, η ανεργία ήταν μόνο μερικά από τα προβλήματα που της αναφέρθηκαν με στόχο να αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατεί στη συνοικία των περίπου 3.000 ατόμων.

Η ίδια δεν ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ωστόσο ανέλαβε την υποχρέωση να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη προκειμένου να συζητήσουν από κοινού τα προβλήματα να ενημερωθεί για το πως μπορεί και η ίδια ως βουλευτής να συνδράμει τον Δήμο ώστε να δώσει λύσεις.

Επιπλέον ανελαβε την υποχρέωση να διερευνήσει την κατάρτιση προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για τη βοήθεια των ανθρώπων αυτών σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία ή έστω την τροποποίηση υπαρχόντων, ώστε να συμπεριλαμβάνουν και τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα. Για το λόγο αυτό άλλωστε, ζήτησε από τον πρόεδρο αλλά και τα μέλη του Συλλόγου να καταγράψουν και να κατηγοριοποιήσουν τις ανάγκες, έτσι ώστε να επιχειρηθεί η εξεύρεση στοχευμένων λύσεων.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Ακολουθεί η ανάρτηση της παράταξης “Ο Τόπος της Ζωής Μας” :

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ο εργολάβος του έργου αναβάθμισης των εγκαταστάσεων μάς διαβεβαίωσε ότι τα Λασπόλουτρα μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά και φέτος, έστω και από τις αρχές Ιουνίου, με βάση τον προγραμματισμό του έργου και τη συμφωνία με τη Διοίκηση του Δήμου.

Ξεκάθαρα λοιπόν, δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας ούτε για τους εργαζόμενους ούτε για τους λουόμενους.

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Καβάλας δήλωσε ότι τα Λασπόλουτρα δε θα λειτουργήσουν για λόγους ασφαλείας!

Ποιος αρμόδιος παράγοντας γνωμοδότησε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας;

Η Τεχνική Υπηρεσία; ΟΧΙ! Ο εργολάβος; ΟΧΙ!

Προφανώς, ο Δήμαρχος το αποφάσισε μόνος του…

Δυστυχώς, είναι λυπηρό ο Δήμαρχος Καβάλας να προφασίζεται φθηνές δικαιολογίες, οδηγώντας τα Λασπόλουτρα σε κλείσιμο και την τοπική οικονομία σε μαρασμό!

Ας ομολογήσει ότι, και εδώ, δεν κατάφερε να έχει ούτε τα χρήματα ούτε την οργάνωση για να κρατήσει ανοιχτά τα Λασπόλουτρα.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΣΕΡΡΕΣ | Νεκρός 66χρονος σε μετωπική συγκρουση οχημάτων.

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν τραυματία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (23/04) στην περιοχή της Μαυροθάλασσας στις Σέρρες.

Περίπου στις 08:30 το πρωί δυο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ιβήρων- Μαυροθάλασσας.

Από τη σύγκρουση «έχασε» τη ζωή του ο 66χρονος οδηγός του ενός οχήματος, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο 85χρονος οδηγός του δεύτερου ΙΧ.

Όπως αναφέρει το infonews24.gr για τον απεγκλωβισμό των δύο οδηγών χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής με τον 85χρονο να μεταφέρεται και να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Πηγή: newsbeast.gr, info news24

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στενή συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Εξαιρετικά εποικοδομητικές συναντήσεις με πολιτικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, συνοδευόμενη από τον ταμία της ομοσπονδίας, Γιάννη Λιούμπα, τον πρόεδρο της επιτροπής ανάπτυξης,  Γιάννη Μυστακίδη και τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΑΜΘ, Βασίλη Ιορδανίδη.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη. Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών ήταν η από κοινού προετοιμασία της καθιερωμένης συνάντησης Ελλάδα – Κύπρος για την κατηγορία Κ18 την οποία η Περιφέρεια θα στηρίξει οικονομικά. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Δήμου Παγγαίου, στην Ελευθερούπολη της ΠΕ Καβάλας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en