Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Αλεξανδρούπολη | Η ΕΠΟΦΕ ετοιμάζει την πρότασή της για την επόμενη Γιορτή Κρασιού

Σε φάση κατάρτισης της νέας πρότασης της για την επόμενη Γιορτή Κρασιού βρίσκεται η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (ΕΠΟΦΕ). Πριν από μερικές ημέρες η Ένωση κάλεσε τους Συλλόγους μέλη της (και μη μέλη της) σε μία συζήτηση ζητώντας τους να καταθέσουν τις επιμέρους προτάσεις τους για την διοργάνωση του 2019.

Αυτή ήταν μία πρώτη επαφή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «R», η οποία μάλιστα δεν έτυχε και μεγάλης ανταπόκρισης, ωστόσο θα ακολουθήσει και επαναληπτική – ενδεχομένως περισσότερες από μία.

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση ακούστηκαν διάφορες απόψεις ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΠΟΦΕ συνηθίζει κάθε χρόνο μετά το τέλος της Γιορτής Κρασιού να οργανώνει κατ’ αυτόν τον τρόπο την επόμενη. Απλά φέτος, λόγω της αποχής της Ένωσης από τη διοργάνωση του Αυγούστου «έπαιξε δυνατά» και η πρόταση της μη συμμετοχής γενικά. Ειπώθηκε μάλιστα ότι εφόσον η ΕΠΟΦΕ δεν συμμετείχε φέτος, θα έπρεπε να στραφεί στην κατεύθυνση της διοργάνωσης ενός άλλου φεστιβάλ με δικά της μέσα, που να μην συναρτάται στις δραστηριότητες του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες δεν ήταν έτοιμοι να καταθέσουν προτάσεις καθώς δεν είχαν έρθει σε συνεννόηση με τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων που εκπροσώπησαν, ενώ σχεδόν όλοι όσοι μίλησαν έθεσαν προβληματισμούς για την πώληση των κρεατικών.

Από κάποιους ακούστηκε ότι δεν πρέπει να πωλούνται σουβλάκια από τους συλλόγους, από κάποιους άλλους ειπώθηκε ότι αυτό δεν είναι εφικτό ενώ υπήρξε και εκπρόσωπος συλλόγου που δήλωσε ότι ο φορέας του δεν ενδιαφέρεται να αποκομίσει κέρδη από τη Γιορτή Κρασιού, αλλά την αντιμετωπίζει ως ένα πεδίο προβολής της δράσης του.

Μία από τις προτάσεις που απασχόλησαν την ομήγυρη ήταν η «κοινή ψησταριά» από την οποία τα κέρδη θα μοιράζονται σε όλους τους συλλόγους. Για την ακρίβεια ειπώθηκε ως ιδέα ότι αντί κάθε σύλλογος να στήνει τη δική του ψησταριά, να στήνονται κάθε βράδυ τέσσερις μεγάλες που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των επισκεπτών και σε αυτές να «δουλεύουν» μέλη όλων των Συλλόγων. Και κάθε βράδυ τα κέρδη να μοιράζονται στους Συλλόγους που έστειλαν άτομα στις ψησταριές. Η πρόταση αυτή έτυχε αποδοχής και γιατί έχει μία δικαιοσύνη ως προς την κατανομή των κερδών, αλλά και γιατί μετατρέπει από μικρές ταβέρνες που είναι σήμερα, σε χώρους προβολής της δράσης του εκάστοτε φορέα – που αυτός άλλωστε ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης δεν ήταν λίγες οι φορές που ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ των παριστάμενων, ενώ τα «σκάγια» ακούμπησαν και μέλη της διοίκησης της ΕΠΟΦΕ, γι’ αυτό και ακούστηκαν έως και «παραιτήσεις». Εν τέλει όμως επικράτησε η ψυχραιμία και η ευταξία, δεν παραιτήθηκε κανείς και το ραντεβού ανανεώθηκε για τις επόμενες ημέρες, ενώ η ΕΠΟΦΕ θα διανείμει σχετικά ερωτηματολόγια και σε άλλους Συλλόγους ώστε να καταρτίσει την τελική της πρόταση.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πωλείται σε τιμή «ευκαιρίας» το Φιδονήσι στην Καβάλα!

Σε τιμή «ευκαιρίας» πωλείται ένα νησάκι στην Καβάλα το οποίο έχει περίπου 150 στρέμματα έκταση και βρίσκεται σε απόσταση 1,5 ναυτικό μίλι από τη Νέα Ηρακλείτσα.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες οι ιδιοκτήτες του οι οποίοι είναι τρεις, δύο Καβαλιώτες και ένας Αθηναίος, ζητούν για το εν λόγω νησάκι 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αγγελική Δεληκάρη: “Τα χαστούκια δεν με τρομάζουν με κάνουν πιο δυνατή”

Μόλις λίγα 24ωρα μετά το χαστούκι που δέχθηκε εντός ιερού ναού, η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκαθαρίζοντας ότι δεν την τρομάζουν τα χαστούκια, αντιθέτως την κάνουν πιο δυνατή και υπογράμμισε ότι παρά τη βία που υπέστη θα συνεχίσει να πηγαίνει στην εκκλησία.

Επιτιθέμενη στη ΝΙΚΗ αλλά και προσωπικά στον Δημήτρη Νατσιό, είπε: «Όχι κ. Νατσιέ δεν θα επιτρέψουμε εσείς ή κανένας άλλος να μας απαγορεύσει την είσοδο στην εκκλησία- αυτή που θέλετε ως δεξαμενή ψήφων δεν μπορείτε να την στερήσετε από κανέναν». Και συνέχισε τονίζοντας ότι «τα χαστούκια σας δεν με τρομάζουν αλλά με κάνουν πιο δυνατή! Συνεχίστε να εκθειάζετε τη βία. Η βία από γυναίκα σε γυναίκα κ. Νατσιέ! Δεν έχετε σχέση με χριστιανισμό».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εθελοντική δράση του 5ου ΓΕΛ Καβάλας στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Κρυονερίου

Ενεργή και εθελοντική είναι η δράση του 5ου ΓΕΛ Καβάλας με μαθητές και καθηγητές να βρίσκονται το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Καβάλας στο Κρυονέρι.

Θλιβερό ωστόσο χαρακτηρίζει ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κύριος Χρήστος Τσιτσιλικάκης, για το γεγονός ότι τα σκυλιά είναι πολλά. Ωστόσο από πλευράς τους ο Δήμος Καβάλας φροντίζει να φιλοξενήσει όσα περισσότερα σκυλιά γίνεται.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en