Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο “Παρμενίων 2018” στην Αλεξανδρούπολη

Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση μεγάλης κλίμακας η οποία πραγματοποιειίται από τις 5 μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου σε όλη την Ελλάδα, έχει ως τελική της φάση την Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα το πεδίο βολής «Αετός».

To ΕΝΑ Channel βρίσκεται στο σημείο και καλύπτει την στρατιωτική άσκηση

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θεσσαλονίκη | Τον απείλησαν με πιστόλι και χειροβομβίδα για να του αποσπάσουν 50.000 ευρώ | Εμπλεκόμενος απότακτος αστυνομικός

Μια περίεργη υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος 48χρονου κατάφεραν εξιχνιάσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., ένας 48χρονος επαγγελματίας στον χώρο των κατασκευών στη Θεσσαλονίκη, κατήγγειλε πως ο απότακτος αστυνομικός μαζί με δύο ακόμη άτομα τον απείλησαν, απαιτώντας εκβιαστικά το ποσό των 50.000 ευρώ. Το ποσό αυτό παρουσίαζαν ως χρέος που φέρεται να είχε προς έναν 45χρονο υπήκοο Αλβανίας, από προηγούμενη επαγγελματική τους συνεργασία.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο 48χρονος, οι κατηγορούμενοι πήγαν σε κατάστημά του στην περιοχή του δήμου Θέρμης και τον απείλησαν επιδεικνύοντάς του πιστόλι και μία χειροβομβίδα που είχε πάνω του ένας εξ αυτών. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται εκτός από τον 48χρονο πρώην αστυνομικό, ο οποίος φέρεται να αποτάχθηκε για εμπλοκή σε απάτες, ένας 48χρονος συνεργός του και ο 45χρονος, στον οποίο καταλογίζεται ηθική αυτουργία στην πράξη της απόπειρας εκβίασης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου αλλοδαπού και άλλων δύο 48χρονων (ένας εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο αναζητήσεων), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: newsbeast.gr, lifo.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Μαχαίρωσε τον αδερφό και τον Ξάδερφο του στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατηγορείται Θάσιος με καταγωγή από την Ποταμιά, που το μεσημέρι της τρίτης 16 Απρίλιου μαχαίρωσε μετά από καυγά των αδερφό του, τον ξάδερφο και ακόμη ένα άτομο στο νοσοκομείο Καβάλας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στη διάρκεια επίσκεψη σε συγγενικό πρόσωπο. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και οδηγήθηκαν στο ισόγειο του κτιρίου  όπου ο καυγάς έγινε εντονότερος με αποτέλεσμα ο ενας να τραβήξει μαχαίρι και να τραυματίσει τον ξάδερφο του σοβαρότερα, και τον αδερφό του πιο ελαφριά. Στο σημείο βρέθηκε  μεγάλη δύναμη αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι συνέλαβαν το δράστη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίσυρος | Σοκαριστικές αποκαλύψεις για φύλακα μουσείου που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 10χρονο αγόρι

Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις που βλέπουν το «φως» και αφορούν τον 50χρονο φύλακα αρχαιολογικού μουσείου της Νισύρου που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 10χρονο αγόρι. «Τα πράγματα είναι χειρότερα» λέει ο διευθυντής του γυμνασίου – λυκείου, Γιάννης Κουλάκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα του αγοριού, ο 50χρονος αρχαιοφύλακας ασέλγησε στον 10χρονο γιο του, ενώ φέρεται να του έδειξε και πορνογραφικό υλικό.

Ο 50χρονος υπάλληλος του μουσείου, ζει μόνος του στο νησί τα τελευταία 12 χρόνια, ενώ η οικογένειά του, η σύζυγος και η κόρη του, διαμένουν στην Αθήνα.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 18/4 στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο ο Γιάννης Κουλάκης έκανε λόγο για μπλεγμένη υπόθεση, το κουβάρι της οποίας μόλις άρχισε να ξετυλίγεται.

«Σήμερα, αισθανόμαστε ότι είναι μια φωτεινή ημέρα από την άποψη ότι αυτά βγήκαν πια στο προσκήνιο. Ο φύλακας δεν είναι από τη Νίσυρο, έχει διοριστεί τα τελευταία χρόνια. Μόνος του είναι στο νησί, η οικογένειά του είναι στην Αθήνα» είπε ο διευθυντής του γυμνασίου – λυκείου του νησιού.

«Με αφορμή αυτό (σ.σ. την καταγγελία), ξεκίνησε μια διαδικασία. Εμείς, αυτό που κάναμε από την πρώτη στιγμή, ήταν ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες οι θεσμικές. Σήμερα έρχεται κλιμάκιο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Χθες κάναμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα με τα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Πολλά παιδιά πλέον ανοιχτήκανε και μίλησαν. Ενδεχομένως οι προεκτάσεις να είναι πολύ μεγαλύτερες» επεσήμανε.

«Τα πράγματα δυστυχώς, από αυτά που βγαίνουν και θα βγούνε και στην πορεία, είναι πολύ χειρότερα» συμπλήρωσε ο διευθυντής του σχολείου τονίζοντας πως «είναι ένα κουβάρι που ξετυλίγεται», ενώ υπογράμμισε ότι «σίγουρα είναι πάνω από έξι» τα παιδιά με τα οποία συναναστρεφόταν ο 50χρονος αρχαιοφύλακας.

«Αυτή η ντροπή που μπορεί να νιώθουμε ενώ είμαστε θύματα, τους κάνει το θράσος ακόμα μεγαλύτερο. Άρα το να προσπαθώ εγώ στα παιδάκια μας να τους κάνω να ανοιχτούν και να πολεμήσουμε το σκουλήκι που εδρεύει πάνω μας, πρέπει να είμαι συνεπής στην εμπιστοσύνη απέναντί τους και τώρα είμαστε εμείς έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το τέρας» δήλωσε.

«Αυτά που άκουσα εγώ είναι πολύ χειρότερα από την αρχική καταγγελία» είπε κλείνοντας. .

«Ενημερώθηκε εισαγγελέας»

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, λέει:

«Από την αρχή αυτός ο άνθρωπος πήρε το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’. Πήγε στο τμήμα στης Νισύρου, τον έστειλαν στην Κω. Στην Κω πήγε περιπολικό και τον πήρε από το καράβι και η Ασφάλεια ασχολήθηκε με το περαστικό, υπάρχει ψυχολόγος στην Κω. Κατόπιν είδαν ότι ο άνθρωπος αυτός έχει παραβιάσει τους όρους διαμονής και μάλιστα είχε και απαγόρευση εισόδου».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλλιακμάνη: «Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, είπε πως πρέπει το παιδί να το δουν ψυχολόγοι και μέχρι τότε δε θα απελαθεί. (…) Καταγγέλλει ότι αυτός ο άνθρωπος εκεί πέρα έδειχνε στο παιδί πορνογραφικό υλικό, δεν είναι απλή πράξη».

Πηγή: Newsbeast.gr

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en