Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι πέντε ανατροπές που έρχονται στη φορολογία

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανατροπές στο φορολογικό τοπίο φέρνει το 2019. Αλλαγές που έχουν να κάνουν με τις μεταβιβάσεις και τη φορολογία των ακινήτων, τη φορολογία των επιχειρήσεων και τους συντελεστές ΦΠΑ.

Οι περισσότερες και πιο σημαντικές αλλαγές αφορούν τη φορολόγηση των ακινήτων, όπου αναμένεται να έρθουν τα πάνω κάτω λόγω της εφαρμογής των νέων αντικειμενικών τιμών, αλλά και εξαιτίας της μείωσης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Παράλληλα μειώνεται από 29% για τη χρήση του 2018 σε 28% για τη χρήση του 2019 ο συντελεστής φορολόγησης των εισοδημάτων των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων, ώστε ο συντελεστής αυτός, από το 29% στο οποίο ανέρχεται σήμερα, να μειωθεί στο 25% για το φορολογικό έτος 2022 και τα επόμενα.

Πιο συγκεκριμένα από την Πρωτοχρονιά:

Ενεργοποιούνται οι νέες αντικειμενικές αξίες με βάση τις οποίες υπολογίζονται 17 φόροι, τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις που επιβάλλονται στην απόκτηση και την κατοχή ακίνητης περιουσίας. Η αναπροσαρμογή της 12ης Ιουνίου 2018 εφαρμόζεται φέτος μόνο για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, όμως από την 1η-1-2019 όλοι οι φόροι και οι λοιπές επιβαρύνσεις στα ακίνητα θα προσδιορίζονται με βάση τις νέες αναπροσαρμοσμένες τιμές.

Μεταξύ των φόρων που επηρεάζονται είναι ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων, ο ΦΠΑ 24% στις νέες οικοδομές με εξαίρεση την πρώτη κατοικία, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), που επιβάλλεται υπέρ των δήμων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, ο φόρος δωρεάς, γονικής παροχής, κληρονομίας ακινήτων.

Καταργείται η έκπτωση 30% στον ΦΠΑ η οποία ισχύει ακόμη σε πέντε νησιά του Αιγαίου, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τη Λέρο, θα καταργηθεί την 1η-1-2019, οπότε από το νέο έτος θα ισχύουν συντελεστές αυξημένοι, από το 5%, 9% και 17%, στα επίπεδα του 6%, 13% και 24%.

Μείωση ΕΝΦΙΑ: Από το επόμενο έτος για περίπου 5,4 εκατ. νοικοκυριά με ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας έως 200.000 ευρώ οι επιβαρύνσεις από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων μειώνονται από 2,72% έως 30%.

Φόρος επιχειρήσεων: Μειώνεται ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες από 29% για τη χρήση του 2018 σε 28% για τη χρήση του 2019.

Τέλος πλαστικής σακούλας: Από την αρχή του επόμενου έτους αλλάζει η τιμή για τη διάθεση λεπτής πλαστικής σακούλας από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ και των λοιπών εμπορικών καταστημάτων. Σήμερα, κάθε λεπτή πλαστική σακούλα χρεώνεται με περιβαλλοντικό τέλος 0,03 ευρώ, επί του οποίου επιβάλλεται ΦΠΑ, οπότε οι καταναλωτές πληρώνουν συνολικά 0,04 ευρώ. Από την 1η Ιανουαρίου το περιβαλλοντικό τέλος θα αυξηθεί σε 0,07 ευρώ ανά πλαστική σακούλα. Έτσι, μαζί με τον ΦΠΑ, η τιμή διάθεσης κάθε πλαστικής σακούλας θα διαμορφωθεί σε 0,09 ευρώ.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τη δόση Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύννεφα έχουν αρχίζει να μαζεύονται στον ουρανό της ελληνικής οικονομίας. Με το καλημέρα της νέας χρονιάς τα φορολογικά έσοδα βρέθηκαν εκτός του στόχου που είχε τεθεί για τον Ιανουάριο ενώ την ίδια ώρα το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων είναι αρνητικό και μάλιστα κατά πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι, οι εξαγωγές έχουν χάσει την δυναμική τους, ο πληθωρισμός, που στις οικονομίες δείχνει το μέγεθος της ανάπτυξης, τρέχει με υποδεέστερους ρυθμούς σε σχέση με την Ευρώπη, ενώ τα μηνύματα που έρχονται από τον τουρισμό δεν είναι ενθαρρυντικά.

Ειδικά στο μέτωπο του τουρισμού οι πτήσεις προς την Ελλάδα εμφανίζονται μειωμένες σε ποσοστό κοντά στο 7%. Οι δύο μεγαλύτερες αγορές για τους δικούς τους λόγους  η κάθε μία (Αγγλία και Γερμανία) εμφανίζουν πτώση, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η τάση από Ρωσία. Στήριγμα έρχεται να φέρει η Γαλλία και η Ιταλία, αλλά δεν μπορούν να αντισταθμίσουν την πτώση. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι η Τουρκία η  οποία δείχνει να ανακάμπτει τουριστικά.

Μπροστά στο σκηνικό αυτό, ήρθαν και τα μηνύματα από τους Ευρωπαίους οι οποίοι πιέζουν  να πατήσει γκάζι με τα 16 προαπαιτούμενα που εκκρεμούν από τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση. «Η Ελλάδα κινδυνεύει να μη λάβει τον επόμενο μήνα τη δόση των 750 εκατ. ευρώ από αυτά τα κέρδη, γιατί δεν έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις», ανέφεραν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χθες στο Reuters, προειδοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την Αθήνα.

Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου και, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, «αν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν εκταμιεύσουν τα χρήματα τον Μάρτιο, μπορούν να δοθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, μόλις θα έχουν εφαρμοστεί όλες οι μεταρρυθμίσεις».

Βαρόμετρο για την εκταμίευση αυτών των χρημάτων αλλά και του ποσού από την άρση του επιτοκιακού πέναλτι (σ.σ. σχετίζεται με την επαναγορά χρέους από το δεύτερο πρόγραμμα) θα αποτελέσουν οι αναφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας που θα δοθεί την άλλη Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στη δημοσιότητα.

Η ελληνική πλευρά μάλλον δεν θα χρειαστεί να φτάσει μέχρι το Eurogroup της 11ης Μαρτίου για να μάθει το αποτέλεσμα της απόφασης για τα ANFA’s, αφού την επομένη της έκθεσης, 28 Φεβρουαρίου, θα συνεδριάσει το EuroWorkingGroup (EWG) που θα αποτελέσει πυξίδα για τη σύνοδο. Το προηγούμενο EWG δεν εξελίχθηκε έτσι ακριβώς όπως θα ήθελε η ελληνική πλευρά, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη να δέχεται τις αυστηρές συστάσεις του οργάνου για τη μεγάλη καθυστέρηση στα 16 προαπαιτούμενα της 2ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Η πιο αυστηρή κριτική ήρθε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για το θέμα των ληξιπρόθεσμων χρεών που δεν έχουν υποχωρήσει στον βαθμό που θα έπρεπε, ενώ προηγουμένως το θερμόμετρο είχε ανέβει λόγω του ότι η Αθήνα δεν είχε ακόμη έτοιμη πρόταση για το θεσμικό πλαίσιο που θα διαδεχτεί τον νόμο Κατσέλη.

Στην Αθήνα πάντως δεν ανησυχούν και θεωρούν σίγουρη την εκταμίευση των κερδών του ευρωσυστήματος από τα ελληνικά ομόλογα.

Άλλωστε υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος μέχρι το Eurogroup του Μαρτίου για να υλοποιηθούν προαπαιτούμενα από τη 2η αξιολόγηση που εκκρεμούν και να αποφευχθεί ένα αρνητικό σήμα προς τις αγορές που θα οδηγήσει σε κλιμάκωση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα. Ηδη το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες αναμένοντας τις παρατηρήσεις των ευρωπαϊκών οργάνων για τα νέα όρια προστασίας της α’ κατοικίας από πλειστηριασμούς που θα προβλέπει ο διάδοχος νόμος Κατσέλη. Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχει ανάψει το πράσινο φως από τους θεσμούς ώστε ο νέος νόμος να κατατεθεί το συντομότερο δυνατόν στη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο θα περιληφθούν και όλα τα άλλα μέτρα που προωθεί το οικονομικό επιτελείο, όπως η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων για τα Ταμεία, η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα ενοικίου | Έως τις αρχές Μαρτίου οι αιτήσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις των δικαιούχων για το επίδομα ενοικίου, ενώ τα τα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του καθορίζονται από τις 7.000 ευρώ έως και τις 21.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι το επίδομα θα απευθύνεται σε νοικοκυριά που μένουν σε μισθωμένο σπίτι και έχουν υποβάλλει το μισθωτήριο συμβόλαιο στην εφορία. 

Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου ενώ το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1/1/2019 και θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα ανάλογα με την σύνθεση του νοικοκυριού :

 • Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό το επίδομα θα είναι 70 ευρώ το μήνα
 • Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού θα προσαυξάνεται κατά 35 ευρώ το μήνα.
 • Για ζευγάρι με ένα παιδί το όριο ετήσιου εισοδήματος μπαίνει στις 14.000 ευρώ και το επίδομα στα 140 ευρώ. Για ζευγάρι χωρίς παιδί το όριο θα είναι στα 10.500 ευρώ και το επίδομα 105 ευρώ. Αντίστοιχα για ζευγάρι με δυο παιδιά το όριο αυξάνεται στα 17.500 ευρώ και το επίδομα στα 175 ευρώ. Για ζευγάρι με τρία ή περισσότερα παιδιά το όριο μπαίνει στις 21.000 ευρώ και το επίδομα θα είναι 210 ευρώ.

Για τις μονογονεϊκές οικογένειες τα εισοδηματικά όρια όπως και τα ποσά επιδόματος είναι ευνοικότερα.

Ομοίως και στα νοικοκυριά με απροστάτευτα παιδιά, για τα οποία ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιδότηση είναι να έχει κατατεθεί στην εφορία το μισθωτήριο συμβόλαιο, ώστε να διασταυρώνεται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος taxis της ΑΑΔΕ. Τα όρια για την αξία της ακίνητης περιουσίας ξεκινούν από 120.000 για μονομελές νοικοκυριό και κλιμακώνονται μέχρι τα 180.000 ευρώ με 15.000 ευρώ προσαύξηση για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

Το Επίδομα Ενοικίου, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, ιδιώτες ή πιστωτικά ιδρύματα. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό της επιδότησης στέγης δεν υπολογίζεται στον καθορισμό της εισοδηματικής ενίσχυσης ή στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του Επιδόματος Παιδιού. Θα χορηγείται μετά από αίτηση του ενοικιαστή σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα διεξάγονται οι απαραίτητες διασταυρώσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια με χρήση στοιχείων του Taxisnet.

Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις νοικοκυριών, τα μέλη των οποίων, βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας, δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δηλώνουν δαπάνες άνω των 1.500 ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, δηλώνουν δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρύθμιση 100 δόσεων για οφειλές σε Δήμους

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν οφειλές σε δήμους από τέλη, φόρους, κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, πρόστιμα και κάθε είδους μισθώματα δίνει σχετική ρύθμιση, που πρόκειται να ψηφιστεί εντός των επόμενων ημερών από τη Βουλή και ρυθμίζει τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών τους, απαλλαγμένων πλήρως από τόκους, προσαυξήσεις και πρόστιμα, σε έως 100 δόσεις.

Με τη ρύθμιση θα διευκολύνονται χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που δεν είχαν αντικειμενική δυνατότητα εξόφλησης αυτών των επιπλέον υποχρεώσεων και την ίδια στιγμή θα τονωθούν και τα έσοδα των δήμων.

Αντίστοιχη διάταξη είχε προβλεφθεί και σε νομοσχέδιο του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη που είχε θετικά αποτελέσματα για δήμους και πολίτες. 

Ειδικότερα η διαγραφή των προσαυξήσεων υπολογίζεται σε ποσοστό:

– 100% αν η οφειλή εξοφληθεί εφάπαξ

-80%, αν η οφειλή εξοφληθεί σε 2-4 δόσεις

-70% αν η οφειλή εξοφληθεί σε 25-48 δόσεις

-60% αν εξοφληθεί σε 49-72 δόσεις

– 50% αν εξοφληθεί σε 73- 100 δόσεις

Δυνατότητα υποβολής αίτησης θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη ισχύος της ρύθμισης. Αν δηλ. το σχετικό ΦΕΚ εκδοθεί αρχές Μαρτίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν έως τα τέλη Ιουλίου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στην αρμόδια υπηρεσία του οικείου δήμου. Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες και καμία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 20 ευρώ.

Η καθυστέρηση της δόσης συνεπάγεται επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού, ενώ στη ρύθμιση μπορεί να υπαχθούν και ήδη ρυθμισμένα χρέη, αν ο οφειλέτης κρίνει ότι είναι πιο συμφέρουσα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξόρμηση της εφορίας για εισοδήματα Airbnb

Δημοσιεύτηκε

στις

Oλοκληρωµένο σχέδιο για τον περιορισµό της φοροδιαφυγής στον κλάδο των βραχυχρόνιων µισθώσεων κατοικιών τύπου Airbnb έχει εκπονήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δηµοσίων Εσόδων. 

Πρόκειται για σχέδιο τριών κινήσεων µε τις οποίες φιλοδοξεί να φέρει στην επιφάνεια ιδιοκτήτες που δεν έχουν εγγραφεί στο σχετικό µητρώο παρά το γεγονός ότι αυτό είναι υποχρεωτικό, καθώς και εισοδήµατα από τη συγκεκριµένη δραστηριότητα που δεν δηλώνονται στην Εφορία και δεν θα καταβάλλεται φόρος εισοδήµατος.

Σύµφωνα µε τον σχεδιασµό της ΑΑΔΕ, οι κινήσεις που έρχονται στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέµηση της φοροδιαφυγής µέσω µισθώσεων Airbnb περιλαµβάνουν:

– Λήψη τεχνογνωσίας από την Πορτογαλία για την εγκατάσταση ενός ειδικού ελεγκτικού µηχανισµού (λογισµικό) ο οποίος θα «σαρώνει» τις ιντερνετικές πλατφόρµες και θα διασταυρώνει τα στοιχεία των προσφερόµενων για εκµίσθωση ακινήτων µε τα δεδοµένα που έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες στο Taxisnet. Με τον µηχανισµό αυτόν θα επιταχύνεται σηµαντικά η διαδικασία του ελέγχου και θα είναι πιο αποτελεσµατική.

– ?ιενέργεια δειγµατοληπτικών ελέγχων µε τη µέθοδο της «προσποίησης του πελάτη». Με δεδοµένο ότι πλέον είναι υποχρεωτική η ανάρτηση στην αγγελία µέσω διαδικτυακής πλατφόρµας του µοναδικού κωδικού εκµισθούµενου ακινήτου που χορηγείται από το ειδικό µητρώο, θα εντοπίζονται ιδιοκτησίες που δεν φέρουν τον σχετικό αριθµό. Με την προσποίηση του πελάτη θα γίνεται προσπάθεια εντοπισµού της πραγµατικής διεύθυνσης του ακινήτου και στη συνέχεια, µέσω του Ε9, του ιδιοκτήτη του.

– Λήψη των δεδοµένων ηλεκτρονικών πληρωµών των ιδιοκτητών µέσω των εµβασµάτων που εισπράττουν. Για τον συγκεκριµένο λόγο θα επιχειρηθεί συνεργασία µε τις τραπεζικές αρχές, ενώ ήδη η φορολογική διοίκηση έχει εξασφαλίσει στοιχεία από διεθνή φορέα ηλεκτρονικών πληρωµών από τον οποίο εκτιµάται ότι έχουν πληρωθεί πολλοί ιδιοκτήτες ελληνικών ακινήτων που εκµισθώνονται µέσω ιντερνετικών πλατφορµών.

Σηµειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες που ασχολούνται µε την εκµετάλλευση κατοικιών µέσω διαδικτυακών πλατφορµών διαµοιρασµού (π.χ. Airbnb, Booking, HomeAway) υπολογίζονται σε περίπου 90.000. Από αυτούς έχουν ήδη εγγραφεί στο σχετικό ηλεκτρονικό µητρώο της ΑΑ?Ε περίπου 55.000. Η µη εγγραφή στο µητρώο συνεπάγεται πρόστιµο ύψους 5.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να δηλώνονται στο Taxisnet και τα στοιχεία κάθε µίσθωσης. Σε όσους εντοπισθούν να µη δηλώνουν το σχετικό εισόδηµα πρόκειται να επιβληθούν πρόσθετοι φόροι και προσαυξήσεις.

Κλίµακα

Φόρο εισοδήµατος που υπολογίζεται µε την κλίµακα φορολόγησης των ενοικίων πληρώνουν οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων που τα εκµισθώνουν βραχυχρόνια µέσω ιντερνετικών πλατφορµών διαµοιρασµού. Το σχετικό εισόδηµα θα δηλωθεί στη φετινή φορολογική δήλωση και ο φόρος θα πληρωθεί µε το εκκαθαριστικό σε τρεις διµηνιαίες δόσεις, τους µήνες Ιούλιο, Σεπτέµβριο και Νοέµβριο.

Ο φόρος εισοδήµατος για το εισόδηµα από βραχυχρόνιες µισθώσεις υπολογίζεται µε βάση την εξής κλίµακα:

 • για εισόδηµα έως 12.000 ευρώ µε συντελεστή 15%,
 • για εισόδηµα από 12.001 έως 35.000 ευρώ µε συντελεστή 35% και
 • για εισόδηµα από 35.001 ευρώ και άνω µε συντελεστή 45%

Στο συνολικό εισόδηµα επιβάλλεται και εισφορά αλληλεγγύης η οποία ανάλογα µε το συνολικό ύψος του εισοδήµατος του ιδιοκτήτη απ’ όλες τις πηγές υπολογίζεται µε συντελεστές από 2,2% έως 10%.

Συγκεκριµένα, ο υπολογισµός της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης γίνεται µε βάση µια προοδευτική κλίµακα στην οποία ισχύουν συντελεστές:

 • 0% για τα πρώτα 12.000 ευρώ του ετησίου εισοδήµατος,
 • 2,2% για το τµήµα ετησίου εισοδήµατος από τα 12.001 έως τα 20.000 ευρώ,
 • 5% για το τµήµα ετησίου εισοδήµατος από 20.001 έως 30.000 ευρώ,
 • 6,5% για το τµήµα ετησίου εισοδήµατος από 30.001 έως 40.000 ευρώ,
 • 7,5% για το τµήµα ετησίου εισοδήµατος από 40.001 έως και 65.000 ευρώ,
 • 9% για το τµήµα ετησίου εισοδήµατος από 65.001 έως και 220.000 ευρώ και
 • 10% για το τµήµα ετησίου εισοδήµατος από 220.001 ευρώ και πάνω.

Στο εισόδηµα από µισθώσεις κατοικιών Airbnb δεν επιβάλλεται χαρτόσηµο. ?στόσο, στις περιπτώσεις υπενοικίασης κατοικιών σε φυσικό ή νοµικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηµατική δραστηριότητα εκµετάλλευσης κατοικιών µέσω Airbnb το µίσθωµα που καταβάλλει ο υπεκµισθωτής στον ιδιοκτήτη βαρύνεται µε χαρτόσηµο 3,6%.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
youtube
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: