Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ν.Δ | Συμπληρώθηκε το παζλ, “κλείδωσε” η υποψηφιότητα Μέτιου στην ΑΜ-Θ

Δημοσιεύτηκε

στις

Συμπληρώθηκε το παζλ με τους υποψηφίους περιφερειάρχες που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου, στις οποίες η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να δώσει χαρακτήρα μετωπικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις στα ενδότερα της Πειραιώς, οριστικοποιήθηκε τις τελευταίες ώρες η απόφαση της Πειραιώς να λάβει το χρίσμα για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ο οποίος θα αντιμετωπίσει τη Ρένα Δούρου που όλα δείχνουν ότι θα κατέλθει εκ νέου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κλειδωμένες», επίσης, θεωρούνται από τις ίδιες πηγές οι υποψηφιότητες και στις υπόλοιπες περιφέρειες και οι επίσημες ανακοινώσεις επίκεινται τις προσεχείς ημέρες, αν και δεν αποκλείεται να γίνουν τμηματικά, με επιτόπιες επισκέψεις της γαλάζιας ηγεσίας, ιδίως εκεί που οι υποψήφιοι είναι νέοι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδος κατά την περιοδεία του στην Άρτα και στην Πρέβεζα ότι θα στηριχθούν εκ νέου οι έξι εν ενεργεία περιφερειάρχες που πρόσκεινται στη γαλάζια παράταξη και προτίθενται να διεκδικήσουν εκ νέου την εκλογή τους.

Πρόκειται για τους:

Απόστολο Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία,
Χρήστο Μέτιο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
Κώστα Αγοραστό στη Θεσσαλία,
Αλέξανδρο Καχριμάνη στην Ήπειρο,
Γιώργο Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο, και
Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ: με αξιοκρατία, όχι με συνοπτικές διαδικασίες

Δημοσιεύτηκε

στις

Μαθαίνουμε σήμερα ότι η διοίκηση του Δήμου επιχειρεί με συνοπτικές διαδικασίες να εκλέξει Καλλιτεχνικό Διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ, χωρίς το Δ.Σ. να κάνει αξιολόγηση των υποψηφίων και πραγματοποίηση συνέντευξης.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε: πώς θα σχηματίσουν άποψη τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ για τους υποψηφίους ώστε να επιλέξουν τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή, αν δεν μιλήσουν με τους υποψηφίους;

Αυτές οι βιαστικές και συνοπτικές διαδικασίες δεν εξασφαλίζουν την αξιοκρατική επιλογή ούτε την απαραίτητη συναίνεση που πρέπει να υπάρχει για τα προσόντα και τον τρόπο σκέψης του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Το πρόβλημα ωστόσο ξεκινά από πέρσι τον Οκτώβριο, όταν η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε ανεξήγητα και παράτυπα να δώσει παράταση στη θητεία του σημερινού Καλλιτεχνικού Διευθυντή, αντί να προχωρήσει σε εκλογή νέου.

Και τότε είχαμε καταγγείλει τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις που είχαν γίνει.

Δυστυχώς, υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά και για τη στάση του ίδιου του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, του κυρίου Γκόνη, ο οποίος φαίνεται να αποδέχεται μία διαδικασία ευνοϊκή προς τη δική του υποψηφιότητα, αλλά που δεν εξασφαλίζει την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες όσων άλλων κατέθεσαν υποψηφιότητα.

Στη διαδικασία συμμετέχουν και Καβαλιώτες καλλιτέχνες με σημαντικό έργο, οι οποίοι αντιμετωπίζονται “σα να μην υπάρχουν”.

Δεδομένου λοιπόν ότι:

· ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής που θα εκλεγεί θα υπηρετήσει τη θέση του για τα επόμενα 3 χρόνια

· σε λιγότερο από 4 μήνες θα υπάρχει νέα διοίκηση στον Δήμο η οποία θα είναι δεσμευμένη για 3 χρόνια από μία επιλογή της προηγούμενης διοίκησης

· δεν υπάρχει πλέον κάποια υποχρέωση να επιλεγεί άμεσα Καλλιτεχνικός Διευθυντής, αφού το βασικό ήταν να γίνει η προκήρυξη της θέσης

ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει τώρα και υπό αυτές τις συνθήκες στην εκλογή νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή και να αφήσει τη νέα διοίκηση του Δήμου να αποφασίσει σε συνθήκες συναίνεσης και αξιοκρατίας το ποιος θα αναλάβει τον ρόλο αυτό μετά από τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Τη συνεργασία και τη συναίνεση πρέπει να την πιστεύουμε με έργα, όχι με λόγια.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Αναβαθμίζεται το δίκτυο Μαρωνείας – Σαπών με λάμπες LED

Δημοσιεύτηκε

στις

Με στόχο την αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού, επακόλουθο της οποίας είναι η οικονομία, ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών προχωράει στην αντικατάσταση των συμβατικών λαμπών του δικτύου αρμοδιότητάς του, με λάμπες LED.

Η σχετική απόφαση ελήφθη, παρουσία του “Χ”, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαρωνείας – Σαπών, όπου ομόφωνα εγκρίθηκε το θέμα με τίτλο: “Ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίηση δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, μέσω δημόσιας σύμβασης με την διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού”.

Οικονομία σε βάθος 15ετίας
Ο Δήμος ανέθεσε σε εξειδικευμένη εταιρία την παροχή υπηρεσιών για την διερεύνηση της σκοπιμότητας αναβάθμισης του οδοφωτισμού του Δήμου, με την χρήση φωτιστικών αυξημένης ενεργειακής απόδοσης και την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου της λειτουργίας και της συντήρησής τους.

Τα βασικά συμπεράσματα συνοψίζονται ως εξής:

Η αντικατάσταση των υπαρχόντων συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες αυξημένης ενεργειακής απόδοσης LED μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας κατά 67,67% και μείωση του κόστους συνολικά κατά 74,84%. Η συνολική μείωση του κόστους στην 15ετή διάρκεια ζωής του έργου υπολογίζεται σε 4,363εκ ευρώ και ο Δήμος μπορεί να έχει ωφέλεια τουλάχιστον το 50% της παραπάνω μείωσης κόστους. Πιο αναλυτικά, η συνολική ετήσια μείωση του κόστους υπολογίζεται στα 236.000 ευρώ περίπου (από ενέργεια και συντήρηση), ενώ η συνολική σε βάθος 15ετίας όπως είπαμε ξεπερνάει τα 4,3εκ ευρώ. Η συνολική αμοιβή του αναδόχου με ΦΠΑ είναι στα 1,574 εκ ευρώ, άρα η αναμενόμενη καθαρή ωφέλεια για τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών σε βάθος 15ετίας είναι στα 2,789εκ ευρώ.

Άξια αναφοράς είναι επίσης τα παρακάτω: Τα υπάρχοντα συστήματα λαμπτήρων είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα με χαμηλή απόδοση και μικρό χρόνο ζωής. Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν τεχνολογίες λαμπτήρες αυξημένης ενεργειακής απόδοσης, με προεξέχουσα τεχνολογία Light Emitting Diodes (LED), με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Το αρνητικό στην χρήση λαμπτήρων LED είναι το σχετικό υψηλό κόστος απόκτησής τους.

Ολοκληρώθηκε η προεργασία
Για την αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου, ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών προχώρησε σε μία σειρά εργασιών, τα βασικά αντικείμενα των οποίων ήταν:

 

 • Η ακριβής μέτρηση και καταγραφή του συνόλου των φωτιστικών ιστών του Δήμου και των αντίστοιχων τύπων λαμπτήρων και η αποτύπωσή τους σε σύστημα GIS.
 • Ο προσδιορισμός του τύπου και της ισχύος φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED τα οποία αντιστοιχούν στους υπάρχοντες συμβατικούς λαμπτήρες του Δήμου, έχοντας τουλάχιστον όμοια φωτομετρικά χαρακτηριστικά.
 • Ο υπολογισμός της σημερινής κατανάλωσης με σύστημα LED και η προκύπτουσα ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Ο υπολογισμός της ετήσιας μείωσης του κόστους οδοφωτισμού, παίρνοντας υπόψη και την δραστική μείωση του κόστους συντήρησης.
 • Ο προκαταρκτικός σχεδιασμός του νέου συστήματος οδοφωτισμού χρησιμοποιώντας λαμπτήρες LED και τα κατάλληλα συστήματα ελέγχου.
 • Η διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης και πραγματοποίησης του έργου.
 • Η κατάρτιση όρων διακήρυξης του έργου με βάση το προτεινόμενο σχήμα πραγματοποίησης του έργου.

Τα τεύχη δημοπράτησης που έχουν ετοιμαστεί παρουσιάζουν τα εξής χαρακτηριστικά:

 • Το συμβατικό σχήμα αφορά μεικτή σύμβαση προμήθειας και παροχής υπηρεσιών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
 • Ο ανάδοχος επιλέγεται μέσω διεθνούς διαγωνισμού κατά τις κοινοτικές οδηγίες.
 • Το συνολικό αντικείμενο που θα παρασχεθεί από τον ανάδοχο είναι: Τελική μελέτη του έργου, προμήθεια εξοπλισμού, εγκατάσταση του όλου συστήματος, λειτουργία και συντήρησή του.
 • Η αμοιβή του αναδόχου προκύπτει σαν ποσοστό της επιταυγχανόμενης μείωσης κόστους και υπό την προϋπόθεση επίτευξης συγκεκριμένης ωφέλειας στον Δήμο κάθε χρόνο.

Εξοπλισμός και συστήματα που θα μείνουν
Το αναβαθμισμένο σύστημα οδοφωτισμού αποτελείται από τρία επιμέρους τμήματα: 1. Τους λαμπτήρες τεχνολογίας LED. 2. Το σύστημα ελέγχου CMS. 3. Το σύστημα προληπτικής συντήρησης μέσω Η/Υ CMMS. Στην εισήγηση γίνονται και αναλυτικές – τεχνικές περιγραφές των τριών αυτών κατηγοριών. Τα συστήματα ελέγχου που θα εγκατασταθούν θα μπορέσουν μελλοντικά να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο και άλλων εργασιών στον Δήμο. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνουν στον Δήμο, προς δικιά του χρήση.

Σημαντικά τα περιβαλλοντικά οφέλη
Τέλος, εξίσου σημαντικός με τον οικονομικό παράγοντα είναι και ο περιβαλλοντικός. Συγκεκριμένα, η αναβάθμιση μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των εκπεμπόμενων αερίων ρύπων, συγκεκριμένα αναμένεται να μειωθούν κατά 1.056 τόνους/έτος οι εκπομπές CO2, κι επίσης γίνεται αποφυγή χρήσης λαμπτήρων οι οποίοι φέρουν υδράργυρο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επίσημος καλεσμένος ο Γιώργος Καλαντζής της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ στην Βυρτεμβέργη

Δημοσιεύτηκε

στις

Επίσημος καλεσμένος στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ Βάδης Βυρτεμβέργης ήταν ο π. Υπουργός και π. Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Βουλής από την Καβάλα Γιώργος Καλαντζής . Η εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία με την Τοπική Οργάνωση ΝΔ Στουτγκάρδης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019 στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Τον π. Υπουργό καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βάδης Βυρτεμβέργης κ. Τάσος Βασιλειάδης, ενώ παραβρέθηκε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της CDU κ. Απόστολος Κελεμίδης.  Ο κ. Καλαντζής έδωσε σαφή πολιτικά μηνύματα ενότητας και ετοιμότητας, δηλώνοντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε εκλογές, ενώ έθεσε ως στόχο την αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές, οπότε και να γίνουν αυτές, γιατί ο τόπος χρειάζεται μια υπεύθυνη κυβέρνηση είπε, και έναν υπεύθυνο πρωθυπουργό, όπως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τοψίδης | Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η ανάκληση αρμοδιοτήτων του Θ. Μαρκόπουλου

Δημοσιεύτηκε

στις

Αναφορικά με την απόφαση του απερχόμενου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστου Μέτιου για την ανάκληση όλων των αρμοδιοτήτων που έχουν μεταβιβαστεί στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο δηλώνουμε τα παρακάτω:

«Μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ να ανακαλέσει τις αρμοδιότητες του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κου Θεόδωρου Μαρκόπουλου, «λόγω έμπρακτης αδυναμίας συνεργασίας…..» Είναι πλέον προφανής ο πανικός που διακατέχει τον Περιφερειάρχη, ο οποίος λειτουργεί ως «αφεντικό» και όχι ως πολιτικός προϊστάμενος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ που υποχρεούται να διοικήσει έως τις 30 Αυγούστου 2019 με το υπάρχον Περιφερειακό Συμβούλιο.
Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς γιατί ο Περιφερειάρχης δεν έπραξε το ίδιο και στη περίπτωση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος από τις 29-10-2018 έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει στις εκλογές του Μαΐου με τον συνδυασμό «Νέα Περιφέρεια»;
Βεβαίως, αν ο Περιφερειάρχης είχε την ικανότητα να διοικεί την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δεν θα είχε απομείνει μόνος, αναμένοντας «από μηχανής Θεούς» να τον επανεκλέξουν
Άλλωστε για όλες αυτές τις αήθεις πολιτικές του επιλογές θα λάβει σύντομα την αρμόζουσα απάντηση από τον λαό της Περιφέρειας».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
youtube
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: