Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για επιχειρήσεις που έκλεισαν στην κρίση

Δημοσιεύτηκε

στις

Χιλιάδες προσλήψεις ανέργων στην αρχή του έτους, φέρνουν τα νέα προγράμματα της κυβέρνησης με στόχο την μείωση της ανεργίας. 

Συνολικά, έρχονται οκτώ νέα προγράμματα μέχρι τον Μάιο, που θα ανοίξουν τον δρόμο της εργασίας για συνολικά 42.933 ωφελούμενους. Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “KONTRA” και την Αναστασία Γιάμαλη, παρουσίασε για πρώτη φορά το πρόγραμμα «Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που παρουσιάστηκε αποκλειστικά στο “KONTRA”, αφορά σε 5.000 ανέργους πρώην αυτοαπασχολούμενους, που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και στους οποίους θα δοθεί επιχορήγηση για να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα µόνοι ή μαζί µε άλλους. Όπως τόνισε η υπουργός, το πρόγραμμα θα επιδοτεί από 12.000 μέχρι 36.000 ευρώ  την επαναλειτουργία επιχειρήσεων που έκλισαν στα χρόνια της κρίσης.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, το πρόγραμμα  «Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας» και είναι για ανθρώπους οι οποίοι έκλισαν τη δουλειά τους, έκλεισαν την επιχείρησή τους ή ήταν αυτοαπασχολούμενοι, ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες, σταμάτησαν λόγω της κρίσης της οικονομικής. Κι ερχόμαστε εμείς και επιχορηγούμε για να μπορέσουν να ξαναρχίσουν την οικονομική τους δραστηριότητα.

Η υπουργός Εργασία επισήμανε πως, «μπορεί να είναι άτομο, αυτοαπασχολούμενος μπορεί να ήταν ελεύθερος επαγγελματίας, μπορεί να ήταν ατομική επιχείρηση, μπορεί να ήταν εταιρία και να έκλεισε την περίοδο της οικονομικής κρίσης και τώρα εμείς επιχορηγούμε, μέσω του Ο.Α.Ε.Δ. δηλαδή, προκειμένου να ξανακινήσει τη δραστηριότητά του ή να ξεκινήσει μια άλλη δραστηριότητα, να ξαναμπεί πάντως στην αγορά εργασίας. Είναι ένα πρόγραμμα νομίζω πολύ σημαντικό. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι το ζητούσαν να υπάρξει αυτό το πρόγραμμα, για αυτούς που είχαν διακόψει τη δραστηριότητά τους. Θα επιχορηγήσουμε περίπου 5.000 ανέργους, ξαναλέω μπορεί να είναι ατομική επιχείρηση ή μπορεί να είναι εταιρία και τα λοιπά, για να γυρίσουν ξανά στην αγορά εργασίας με επιδότηση που θα φτάνει από τις 12.000 ή έως 36.000 ευρώ. Μια σημαντική επιδότηση δηλαδή για τον επαγγελματία προκειμένου να ξεκινήσει ξανά την επαγγελματική του δραστηριότητα».

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα μήνες. Μετά τη λήξη του δωδεκαμήνου οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους για άλλους τρεις μήνες. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα επέκτασης του διαστήματος επιχορήγησης για δώδεκα επιπλέον μήνες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, δυνατότητα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχουν και σε όσοι δεν προχώρησαν έως τώρα σε διακανονισμό των οφειλών τους με τον ΕΦΚΑ. Θα υπάρξει συμψηφισμός μέχρι το 25% του ποσού της επιχορήγησης, που θα δίνεται απευθείας από τον ΟΑΕΔ στον ΕΦΚΑ, για να καλυφθούν οι οφειλές.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα μυστικά της έκπτωσης φόρου για όσους ανακαινίζουν τα ακίνητά τους

Δημοσιεύτηκε

στις

Την ευκαιρία να «κουρέψουν» το φόρο εισοδήματος που πρέπει να πληρώσουν θα έχουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι θα επισκευάσουν ή θα ανακαινίσουν τα ακίνητα τους μέσα στην επόμενη τριετία.

Το 40% των εργασιών ανακαίνισης θα εκπίπτει από τις οφειλές φόρου εισοδήματος της επόμενης τετραετίας υπό ορισμένους κανόνες και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα, με το άρθρο 16 του φορολογικού νομοσχεδίου:

1. Οι δαπάνες που θα πραγματοποιήσουν από 1-1-2020 μέχρι και 31-12-2022 οι ιδιοκτήτες κατοικιών και λοιπών κτιρίων για να εξοφλήσουν αμοιβές παροχής υπηρεσιών που σχετίζονται με την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των ακινήτων τους, θα μειώνουν σε ποσοστό 40% του ύψους τους το φόρο εισοδήματος των ιδιοκτητών για τα επόμενα τέσσερα έτη. Το συνολικό ποσό των εκπιπτουσών δαπανών θα κατανέμεται ισόποσα στα 4 επόμενα έτη και το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε έτος θα μειώνει το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων που θα βεβαιώνεται στο φορολογούμενο ιδιοκτήτη κατά το έτος αυτό. Σε κάθε περίπτωση, θα ισχύει ανώτατο όριο 48.000 ευρώ στο ύψος των δαπανών που θα μπορούν να ληφθούν υπόψη. Ως εκ τούτου, το ανώτατο ποσό έκπτωσης που θα μπορεί να χορηγηθεί σε κάθε ιδιοκτήτη ανέρχεται σε 19.200 ευρώ, δηλαδή στο 40% των 48.000 ευρώ.

Προσοχή: Για τον υπολογισμό της έκπτωσης θα λαμβάνονται υπόψη μόνο οι δαπάνες για τις εργασίες και όχι τα έξοδα για τις προμήθειες των υλικών. Π.χ. για τις πλακοστρώσεις θα λαμβάνεται υπόψη η δαπάνη για την εργασία του επιτηδευματία και όχι τα έξοδα για να αγοραστούν τα πλακάκια, για το βάψιμο θα λαμβάνεται υπόψη μόνο η δαπάνη για την αμοιβή του ελαιοχρωματιστή και όχι τα ποσά που θα έχουν καταβληθεί για να αγοραστούν οι μπογιές.

2. Απαραίτητες προϋποθέσεις για να ισχύσει, η έκπτωση του 40% των δαπανών για αμοιβές εργασιών ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης κτιρίων από το φόρο εισοδήματος του ιδιοκτήτη κατά τα επόμενα 4 έτη είναι:

τα κτίρια για τα οποία πραγματοποιούνται οι δαπάνες να μην έχουν ήδη ενταχθεί ή να μην πρόκειται να ενταχθούν σε πρόγραμμα αναβάθμισης κτιρίων
οι δαπάνες να αποδεικνύονται με νόμιμα παραστατικά, δηλαδή με αποδείξεις λιανικών συναλλαγών ή με τιμολόγια παροχής υπηρεσιών
οι δαπάνες να έχουν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, δηλαδή με πιστωτικές ή χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες ή μέσω e-banking ή μέσω λογαριασμού πληρωμών Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών ή με τη χρήση ηλεκτρονικού πορτοφολιού κ.λπ.
3. Σε περίπτωση εφαρμογής των παραπάνω διατάξεων, κατά το διάστημα 2021-2026, δεν θα εκπίπτει από το ακαθάριστο εισόδημα που αποκτά ο ιδιοκτήτης από τα μισθώματα ποσοστό 5% για δαπάνες επισκευής, συντήρησης, ανακαίνισης ή άλλες πάγιες και λειτουργικές δαπάνες του ακινήτου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατέβασαν ταχύτητα τα φορολογικά έσοδα τον Οκτώβριο

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τις 120 δόσεις, τις βελτιώσεις στο επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης η κυβέρνηση προετοιμάζεται για το νέο κύκλο παροχών στο τέλος του έτους με φόντο το υπερπλεόνασμα του φετινού προϋπολογισμού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε (με συνέντευξη στον Σκάι) διανομή του υπερπλεονάσματος στο τέλος του έτους «στοχευμένα και με έμφαση στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας» .

Στη γραμμή του Πρωθυπουργού το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει στη διάθεσή του λιγότερο από δέκα ημέρες για τον τελικό λογαριασμό και τις αποφάσεις για τη διανομή του Χριστουγεννιάτικου «δώρου» από το φετινό υπερπλεόνασμα.

Κλειδί αποτελούν τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού έως τον Οκτώβρη, από τα οποία θα φανούν και τα περιθώρια για το ύψος του μερίσματος.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν τα προσωρινά στοιχεία του 10μηνου Ιανουαρίου – Οκτωβρίου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι εισπράξεις από ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ κατέβασαν ταχύτητα.

Αρμόδιοι παράγοντες χαμηλώνουν τον πήχη των μεγάλων προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν ιδίως μετά την πρόβλεψη της Standard and Poor’s για πλεόνασμα 4,3% του ΑΕΠ φέτος. Η επιβεβαίωση μιας τέτοιας πρόβλεψης θα οδηγούσε σε υπερπλεόνασμα της τάξεως του 1,5 δις ευρώ, δίνοντας τη δυνατότητα διανομής μερίσματος ακόμα και 1 δις ευρώ.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επιμένει στην πρόβλεψη η οποία έχει εγγραφεί στον προσχέδιο προϋπολογισμού για πρωτογενές πλεόνασμα 3,7% του ΑΕΠ αν και η Κομισιόν εμφανίζεται πιο αισιόδοξη βάζοντας τον πήχη στο 3,8%. Τα μεγέθη αυτά υποδεικνύουν ένα εύρος δημοσιονομικού χώρου μεταξύ 350 και 550 εκατ. ευρώ αν και το προηγούμενο διάστημα υπήρχε αισιοδοξία για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Η εικόνα φαίνεται να άλλαξε τον Οκτώβριο καθώς , σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν σημάδια κόπωσης στο μέτωπο των εσόδων. «Πήγε καλά ο Οκτώβριος, αλλά όχι θεαματικά όπως τους προηγούμενους μήνες από τον Ιούλιο και μετά» αναφέρει αρμόδια πηγή κάνοντας λόγο για μικρή μόνο υπέρβαση των εσόδων. Το πλεόνασμα υπενθυμίζει, δεν προκύπτει όμως μόνο από τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού αλλά από τη συνολική εικόνα εσόδων και δαπανών στη γενική κυβέρνηση.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού είχαν δείξει υπέρβαση των συνολικών εσόδων κατά 1,939 δις ευρώ με επιμέρους υπερβάσεις 644 εκατ. ευρώ στον ΦΠΑ και τα έσοδα από ΕΝΦΙΑ αυξημένα κατά 76 εκατ. ευρώ σε σχέση με αυτά που είχαν προϋπολογιστεί. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έσοδα από ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ καταγράφουν σημάδια κόπωσης μετά τις μειώσεις του καλοκαιριού οι οποίες μέχρι πρότινος δεν είχαν επιδράσει στις εισπράξεις.

Ακόμα και εάν το «καλάθι» έχει τελικά μικρότερο εύρος, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διαθέσει ένα μέρος του υπεροπλεονάσματος για τη στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, κατά πάσα πιθανότητα με οδηγό το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Παράλληλα, αναμένεται ένα μέρος του υπερπλεονάσματος να δοθεί για την κάλυψη των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τη ΔΕΗ για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.

Ο σχετικός λογαριασμός των 200 εκατ. ευρώ εάν δεν καλύπτονταν από τον κρατικό προϋπολογισμό θα έπαιρνε τη μορφή επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό και θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό του 2020, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί στις 20 Νοεμβρίου στη Βουλή.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θ. Χατζηχρήστος | Στόχος μας η στήριξη των Εμπόρων της Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη σχετικά με τα νέα του καθήκοντα αλλά και τον ρόλο του προέδρου της Ομοσπονδίας προχώρησε στην εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ και στο enanews.gr ο νέος πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε Καβάλας Θόδωρος Χατζηχρήστος.

Θα θέλαμε τη δική σας οπτική γωνία για την επόμενη μέρα στην Ομοσπονδία και ποιες θα είναι οι βλέψεις σας

Ο στόχος μου για την επόμενη μέρα ήταν και θα συνεχίσει να είναι η αναβάθμιση του ρόλου της ομοσπονδίας και η διεύρυνση της. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ομοσπονδία είναι ένα δευτεροβάθμιο όργανο, τα όποια μέλη της είναι τα σωματεία του νομού μας. Έτσι λοιπόν θα πρέπει ο ρόλος αυτός να γίνει ξεκάθαρος και να γνωρίζουν όλοι ότι τα προβλήματα που αυτή τη στιγμή απασχολούν τους βιοτέχνες και εμπόρους θα είναι μέλημα μας για να τα επιλύσουμε και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Η Ομοσπονδία χρόνο με τον χρόνο «μεγαλώνει». Εκτός φυσικά κι από διοικητικό συμβούλιο έχουμε και τομείς που πραγματικά αξίζουν. Όλοι οι τομείς μεταξύ άλλων έχουν και έναν υπεύθυνο, έναν τμηματάρχη μόνο από αυτό καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει γενικότερα ένα πνεύμα για να ασχοληθείτε και με άλλα πράγματα, να κάνετε τις δικές σας πρωτοτυπίες στην διοίκηση;

Το μοντέλο που επέλεξα να διοικήσω Είναι όντως μία πρωτοτυπία για την ομοσπονδία μας και αυτό διότι δεν θα ήθελα να είναι προεδρικό. Έτσι λοιπόν επέλεξα τα μέλη του Συμβουλίου να ασχοληθούν με τους τομείς που ήδη υπάρχουν στην Ομοσπονδία από τα επαγγέλματα που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία. Θεωρώ ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε πολύ κοντά στα μέλη μας να έχουμε άμεση και γρήγορη ανταπόκριση στα προβλήματα του κάθε κλάδου και αν θα το αναλύσουμε περισσότερο θα δείτε ότι ο κάθε τομεάρχης προέρχεται από τον τομέα που έχει αναλάβει. Θεωρώ ότι είναι ένας τρόπος ο οποίος όλοι μαζί θα μπορέσουμε να έχουμε γρήγορα και καλύτερα αποτελέσματα.

Πάμε στα επαγγελματικά θέματα, οι επαγγελματίες και βιοτέχνες έμποροι αντιμετώπισαν πρόσφατα μία οικονομική κρίση, πιστεύετε ότι ένας νέος επαγγελματίας-επιχειρηματίας που θέλει να δραστηριοποιηθεί στην Καβάλα μπορεί να ανταπεξέλθει και να κρατήσει «ζωντανή» την επιχείρηση του;

Οι ευκαιρίες πάντα υπάρχουν και δίνονται. Αρκεί να κάνεις σωστή επιλογή πιστεύω πολύ ότι η επιλογή που έχει να κάνει ένας καινούργιος επαγγελματίας για να ξεκινήσει θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να είναι εντός της τάσης της αγοράς και να μελετηθεί πάρα πολύ. Γενικότερα θα πρέπει να κοιτάξει το πεδίο που θέλει να ασχοληθεί. Αυτό βοηθάει τον επαγγελματία να ξεκινήσει μία επιχείρηση. Υπάρχουν φυσικά και εργαλεία από το κράτος τα οποία βοηθούν. Προσπαθούν να αναπτύξουν την επιχειρηματικότητα.

Όσον αφορά και την ρύθμιση προσφάτως των 120 δόσεων;

Η Ρύθμιση των 120 δόσεων βοήθησε τους επαγγελματίες. Ήταν ένα πάγιο αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία αποτελεί το τριτοβάθμιο όργανο, και στο οποίο Ανήκουμε, εδώ και πάρα πολύ μεγάλο διάστημα. Ευτυχώς μας άκουσαν. Καταλάβανε ότι περνούσε «δύσκολα» ο επαγγελματίας. Το συγκεκριμένο «εργαλείο» των 120 δόσεων για τον επιχειρηματία ώστε να μπορέσει να βγει από το αδιέξοδο η προηγούμενη κυβέρνηση του υιοθέτησε και το εφάρμοσε και βελτίωσε η τωρινή κυβέρνηση έτσι ώστε να βλέπουμε τα αποτελέσματα και από τους δείκτες του. Φάνηκε ότι τελικά είχαμε δίκιο.

Όσον αφορά όμως και την επιχειρηματικότητα στην πόλη της Καβάλας να αναφέρουμε ότι είναι αρκετά καταστήματα που είναι κλειστά δηλαδή βλέπουμε ότι αρκετοί συνάδελφοί σας αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά προβλήματα λόγω οικονομικής κρίσης

Πιστεύω ότι οι αριθμοί άρχισαν να βελτιώνονται σιγά σιγά. Θα καταλάβουμε την αλλαγή που φαίνεται ήδη από τους αριθμούς. Τώρα όσο αφορά το κλίμα και το περιβάλλον της αγοράς θεωρώ ότι πάντα κάτω από κάποιες τέτοιες καταστάσεις όπως η δεκαετία που περάσαμε αφήνει πάντα χαλάσματα και κατεστραμμένα. Αυτή η δεκαετία Ξεκίνησε από το 2010-11 και έχουμε φτάσει 2019 και προσπαθούμε να δούμε που θα είναι ο «πάτος του βαρελιού» για να ξεκινήσουμε ξανά να ανεβαίνουμε προς τα πάνω κάτι που φαίνεται το πρώτο διάστημα της καινούργιας κυβέρνησης να συμβαίνει αλλά εμείς επειδή όπως λέει και ο λαός Καήκαμε στον χυλό φυσάμε και το γιαούρτι για αυτό «κρατάμε μικρό καλάθι» Θα περιμένουμε να δούμε αν θα μας δικαιώσουν όλες αυτές οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Θα προχωρήσετε και εσείς σε κάποια σεμινάρια και ημερίδες για την ενημέρωση των μελών σας, το ρωτάω αυτό διότι έρχεται ήδη ένας αντικαπνιστικός νόμος που από ότι φαίνεται έχει ανησυχήσει ήδη το σωματείο καφεζυθοπωλών Καβάλας.

Με αφορμή το δεύτερο που αναφέρατε να πω ότι μιλάμε για ένα νόμο. Ο νόμος Πάντα πρέπει να εφαρμόζεται και να είναι σεβαστός από όλους πολίτες. Το πρόβλημά μας θα είναι και αυτό που θα αντιμετωπίσουμε με το σώμα που εξειδικεύεται και των εστιατόρων. Θα πρέπει να δούμε και να αντιμετωπίσουμε την εφαρμογή του νόμου και την ερμηνεία του. Πολλές φορές έχουμε δει νόμους να ερμηνεύονται διαφορετικά από μία υπηρεσία και διαφορετικά από μία άλλη υπηρεσία. Εκεί νομίζω ότι θα είναι το πρόβλημα. Εάν δεν είναι εντελώς ξεκάθαρα τα πράγματα για το πώς να εφαρμόσει κάποιος τον νόμο, εκεί πέρα νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα. Όσον αφορά το πρώτο μέλος της ερώτησης Φυσικά και είναι απαραίτητη η ενημέρωση των μελών μας, αμφίδρομα κιόλας δηλαδή και τα μέλη να ενημερώνουν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Στο νέο μοντέλο που έχω επιλέξει να ισχύει έχω βάλει ένα τομέα ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης και πιστεύω ότι είναι ο σημαντικότερος αλλά και ένας τομέας που θα βοηθήσει και στην ενημέρωση των μελών και των σωματείων, ενώ πρόκειται να βοηθήσει και στην αναζήτηση νέων Σωματείων ώστε να ενταχθούν στη δύναμη της Ομοσπονδίας. Γιατί θα πρέπει να ξέρουμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι Έχουμε πολλά να κερδίσουμε. Πολύ σωστά και το Επιμελητήριο Καβάλας έχει επιλέξει αυτό το δρόμο. Άλλωστε τα μέλη του Επιμελητηρίου της Καβάλας είναι και μέλη της Ομοσπονδίας.

Να σας πάω λίγο και στο ζήτημα των τελευταίων ημερών καθώς μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το ζήτημα των πλευρικών διοδίων, ποια είναι η δική σας θέση επί του θέματος ;

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι όλος ο επαγγελματικός κόσμος θα πρέπει να είναι ενωμένος με όποια απόφαση παρθεί για πλευρικά διόδια προς το καλό και τα συμφέροντά μας.

Κατά την διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου τέθηκε επί τάπητος το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο επρόκειτο να έρθει και να φέρει περαιτέρω ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, πως βρήκατε εσείς αυτό το Νομοσχέδιο ;

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και όλη αυτή η κατάσταση των Κλειστών καταστημάτων και τις επιχειρήσεις να φεύγουν σε ξένες χώρες, όπως στη Βουλγαρία και στα Σκόπια ήταν απόρροια όλων αυτών των μέτρων της υπερφορολόγησης.
Άρα οποιαδήποτε από ελάχιστη μέχρι και σε μεγαλύτερη απαλλαγή υπάρξει σίγουρα θα είναι προς όφελός μας και θα φέρει ένα νέο κλίμα το οποίο Πιστεύω ότι θα έχει καλύτερα και θετικότερα αποτελέσματα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όχι σε διαγωνισμό αδειών από τα Περιφερειακά Κανάλια | Αναμένεται νέα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών

Δημοσιεύτηκε

στις

Το επόμενο βήμα για την τηλεοπτική αδειοδότηση θα αφορά στην Περιφέρεια, το αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με μόνο διαφωνούντα τον πρόεδρο της αρχής και συμφώνησε σε αυτό και η ηγεσία εποπτείας ΜΜΕ στο μέγαρο Μαξίμου.

Οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών ωστόσο δεν είναι πεισμένοι για τις αθώες προθέσεις της τηλεοπτικής αδειοδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το mediatvnews.gr έχουν ήδη ζητήσει να μην γίνει διαγωνισμός για τις άδειες περιφερειακής εμβέλειας, ενώ ως μείζον θέμα θέτουν το ξεκαθάρισμα του χάρτη συχνοτήτων και τη σχέση τους με τη Digea.

Αυτή τη στιγμή εκπέμπουν με αυτόνομο τηλεοπτικό πρόγραμμα, δικές τους παραγωγές και ενημέρωση περίπου 50 με 55 τηλεοπτικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, ενώ λειτουργούν περίπου άλλοι 30 σταθμοί που βασίζονται κυρίως σε telemarketing. Ο τζιρος της περιφερειακής τηλεόρασης, κατά πληροφορίες, αγγίζει μόλις τα 5 εκατ. ευρώ για τους μεγάλους της περιφέρειας.

Οι ιδιοκτήτες αποδέχονται την υποχρέωση πληρωμής για τη χορήγηση των αδειών αλλά είναι αντίθετοι σε διαγωνισμό και δημοπρασία. Η τιμή άδειας σύμφωνα με όσα έχουν συζητηθεί, να ορίζεται ανάλογα με την εμβέλεια και την πληθυσμιακή κάλυψη των σταθμών.

Οι ιδιοκτήτες περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών χουν καταθέσει εκτενές υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του enanews.gr έχουν ήδη συμφωνήσει να βρεθούν ακόμα μία φορά το διάστημα Δεκεμβρίου 2019 – Ιανουαρίου 2020 για μία πιο σοβαρή συζήτηση επί του θέματος της αδειοδότησης και των φόρων που ζητά η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας να καταργηθούν.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ