Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δέκα κατηγορίες μισθωτών μπορούν να συνταξιοδοτηθούν το 2019

Δέκα κατηγορίες μισθωτών του πρώην ΙΚΑ μπορούν να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2019 με τα νέα όρια ηλικίας.

Πρόκειται για περίπου 50.000 ασφαλισμένους άνδρες και γυναίκες, γονείς ή εργαζόμενους με βαρέα ένσημα που έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα και δεν το έχουν ακόμη ασκήσει ή το θεμελιώνουν φέτος για πρώτη φορά, δηλαδή συμπληρώνουν εντός του 2019 τον απαραίτητο χρόνο ασφάλισης και το κατά περίπτωση όριο ηλικίας.

 Οι ασφαλισμένοι που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2019 και είναι κυρίως παλαιοί ασφαλισμένοι, οι οποίοι είτε:

 α) έχουν κατοχυρώσει σύμφωνα με το προγενέστερο καθεστώς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης (κυρίως την τριετία 2010-2012) και ακολουθώντας τα νέα μεταβατικά όρια ηλικίας συμπληρώνουν το 2019 το νέο απαιτούμενο όρια ηλικίας και θεμελιώνουν δικαίωμα για συνταξιοδότηση (π.χ. μητέρες ανηλίκων, ασφαλισμένοι με 35 χρόνια ή με 10.000 ημέρες κλπ., είτε 

β) έχουν κατοχυρώσει με το προηγούμενο καθεστώς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις οι οποίες δεν μεταβλήθηκαν και συμπληρώνουν φέτος το κατά περίπτωση όριο ηλικίας (π.χ. άνδρες με 4.500 ημέρες, άνδρες με βαρέα κλπ.). Αυτές είναι οι δέκα κατηγορίες μισθωτών που ανοίγουν την πόρτα της εξόδου το 2019:

  1. Άνδρες και γυναίκες με τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης για πλήρη σύνταξη
  2. Άνδρες και γυναίκες με τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης για μειωμένη σύνταξη
  3. Γυναίκες με 10.000 ημέρες ασφάλισης
  4. Άνδρες με 10.000 ημέρες ασφάλισης
  5. Μητέρες με 5.500 ημέρες και ανήλικο
  6. Άνδρες και γυναίκες με 35 χρόνια ασφάλισης
  7. Άνδρες και γυναίκες με 40 έτη
  8. Άνδρες και γυναίκες με 10.500 και βαρέα
  9. Γυναίκες με 4.500 και βαρέα
  10. Άνδρες με 4.500 και βαρέα

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους επαγγελματίες για τα POS

Ο έντονος προβληματισμός για την διασύνδεσή των μηχανημάτων POS με τις ταμειακές μηχανές συνεχίζονται και στα μέσα του Απρίλη με τους επαγγελματίες πλεόν να έχουν λιγότερο απο δύο εβομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω διαδικασία καθώς, η τελευταία προθεσμία εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει στους επαγγελματίες για το εάν έχει εφαρμοστεί ο νέος νόμος και μέχρι τώρα έχουν προκύψει τα εν λόγω αποτελέσματα :

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι στην Καβάλα, όσον αφορά τον κλάδο των επαγγελματιών ταξί το 90% εξ αυτών έχει όλοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία και οι υπόλληποι θα την ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθούν τα μεγάλα πρόστιμα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Δράμας

Υποτονική είναι τις τελευταίες εβδομάδες η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Δράμας, με τους επαγγελματίες να έχουν βάλει τα γιορτινά τους και να είναι αισιόδοξοι για την περιόδο του Πάσχα, όπου αναμένεται η καταναλωτική κίνηση να αυξηθεί.

Την ίδια ώρα, οι επαγγελματίες, μέχρι και τώρα δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν την διαδικασία για την διασύνδεση των μηχανιμάτων POS με τις ταμειακές μηχανές ζητώντας βοήθεια και περισσότερο χρόνο απο την κυβέρνηση.

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ | Πληρωμή 4,75 εκατ. ευρώ σε 1.141 δικαιούχους

Την Παρασκευή, 19 Απριλίου, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 1.141 δικαιούχων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» το ποσό των 4.743.066 ευρώ, με τη 15η σχετική απόφαση έγκρισης πίστωσης.

Συνολικά, από τον Νοέμβριο του 2023, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα έχει καταβάλει την επιδότηση σε 6.086 δικαιούχους, με το ποσό των 20.460.992 ευρώ, για αγορά ηλεκτρικού οχήματος.

Πηγή: Newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en