Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τα Λιμενάρια της Θάσου το πρώτο μωρό του 2019

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα κοριτσάκι από τα Λιμενάρια της Θάσου είναι το πρώτο μωρό που γεννήθηκε μέσα στο 2019 στο νομό Καβάλας. Το κοριτσάκι γεννήθηκε στις 12 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στην κλινική “Ελευθώ”, με φυσιολογικό τοκετό, με τους γονείς να αποκτούν το πρώτο τους παιδί.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

MEDIA

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ – ΕΥΛΑΛΟ ΞΑΝΘΗ (ΕΚΠΟΜΠΗ FHD)

Δημοσιεύτηκε

στις

Για ακόμα μια φορά το ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ κάνοντας την βόλτα του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη βρέθηκε στον Νομό Ξάνθης και συγκεκριμένα στο χωριό Ευλαλο …μόνο που στην συγκεκριμένη ημέρα υπήρχε…παζάρι

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συζήτηση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας από την Λαϊκή Συσπείρωση

Δημοσιεύτηκε

στις

Εκδήλωση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Καβάλας πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης η Λαϊκης Συσπείρωση στην Καβάλα, όπου τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την πόλη και διευκόληνση των οδηγών και των πολιτών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιματοκύλισμα με σαράντα νεκρούς από την επίθεση σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία

Δημοσιεύτηκε

στις

Το χειρότερο σενάριο επιβεβαίωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, αναφορικά με τον απολογισμό των θυμάτων από την επίθεση σε δύο τεμένηστην πόλη Κράιστσερτς, που σκόρπισε τον τρόμο και βύθισε τη χώρα στη θλίψη.

Όπως ανακοίνωσε, σαράντα άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από την επίθεση ενόπλου την ώρα της προσευχής σε δύο τεμένη, ενώ περισσότεροι από είκοσι τραυματίστηκαν σοβαρά. Στη λίστα με τους τραυματίες δεν υπάρχει κανένας Έλληνας, σύμφωνα με τον επίτιμο πρόξενο της Ελλάδας στο Ουέλινγκτον.

Η Νέα Ζηλανδία έχει τεθεί στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, πρόσθεσε η Άρντερν, ενώ οι τέσσερις συλληφθέντες σχετικά με τα χτυπήματα δεν ήταν υπό παρακολούθηση από την Αστυνομία και αυτή την ώρα ανακρίνονται.

Embedded video

CBS News

@CBSNews

The 4 suspects in custody were not on any security watch lists, says Prime Minister Jacinda Ardern of the suspects in the two mosque shootings in New Zealand. https://cbsn.ws/2O75hV0 

46

44 people are talking about this
Twitter Ads information and privacy


Ο δράστης μετέδωσε live μέσω Facebook την επίθεση, με το βίντεο να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και να προκαλεί ανατριχίλα.

Πρόκειται για τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ένας εκ των οποίων είναι Αυστραλός. Ο πρωθυπουργός της χώρας επιβεβαίωσε πως ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες έχει γεννηθεί στην Αυστραλία και τον χαρακτήρισε «εξτρεμιστή ακροδεξιό βίαιο τρομοκράτη».

«Επιβεβαιώνω πως ένας από τους ανθρώπους που συνελήφθησαν είναι γεννημένος στην Αυστραλία» ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους. «Ως συγγενείς, με τα ξαδέλφια μας της Νέας Ζηλανδίας, θρηνούμε, είμαστε σοκαρισμένοι, εκφράζουμε αποτροπιασμό, οργή και καταδικάζουμε απολύτως την επίθεση που εξαπέλυσε ένας εξτρεμιστής ακροδεξιός βίαιος τρομοκράτης» πρόσθεσε.

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με όλους εκείνους που επλήγησαν σήμερα» τόνισε η Άρντερν. «Το Κράιστσερτς ήταν το σπίτι αυτών των θυμάτων. Για πολλούς αυτό μπορεί να μην είναι το μέρος που γεννήθηκαν. Για πολλούς, η Νέα Ζηλανδία ήταν η επιλογή τους. Ένα μέρος στο οποίο ήρθαν ενεργά και αφοσιώθηκαν. Ένα μέρος το οποίο επέλεξαν για την ασφάλειά του. ένα μέρος όπου ένιωθαν ελεύθεροι για την κουλτούρα και τη θρησκεία τους.

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι ζήτησε από όλα τα τεμένη της χώρας να κλείσουν ενώ η Ινδονησία επιβεβαίωσε πως έξι πολίτες της βρίσκονταν σε ένα από τα τεμένη που δέχθηκαν επίθεση. Οι τρεις έχουν διασωθεί αλλά η τύχη των άλλων τριών είναι άγνωστη.

«Κανένας Έλληνας στη λίστα με τους τραυματίες»

Κανένας Έλληνας δεν υπάρχει στη λίστα με τους τραυματίες από την επίθεση στα τεμένη, όπως δήλωσε ο επίτιμος Έλληνας πρόξενος στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδία Γ. Νεονάκης στον ΑΝΤ1.

«Δεν υπάρχει ελληνικό όνομα στη λίστα με τους τραυματίες» είπε επιβεβαιώνοντας ότι δεν νοσηλεύεται κανένας Έλληνας.

«Είναι μια μαύρη μέρα στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας» είπε χαρακτηριστικά.

Έλληνας αυτόπτης μάρτυρας: «Οι εντολές είναι όλοι στα σπίτια μας»

«”Κλείσε το μαγαζί, πήγαινε σπίτι» είπε η Αστυνομία στον Έλληνα αυτόπτη μάρτυρα Δημήτρη Μερεντίτη, ο οποίος περιέγραψε τα όσα εκτυλίχθηκαν στην περιοχή της επίθεσης στα δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία. Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο κ. Μερεντίτης είπε ότι σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα εντοπίστηκε νεκρός και ένας 14χρονος μέσα σε σχολείο. Το κατάστημα του αυτόπτη μάρτυρα βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης και η Αστυνομία, όπως ανέφερε, κάλεσε τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους. «Οι εντολές είναι όλοι στα σπίτια μας» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι κάνει το ΔΠΘ για να γίνει πιο προσβάσιμο σε φοιτητές με αναπηρία

Δημοσιεύτηκε

στις

Μελέτες προσβασιμότητας σε κτίρια σε Κομοτηνή και Ξάνθη, ανεύρεση ψηφιακών εργαλείων προσβασιμότητας έγινε με σκοπό τη μετατροπή εκπαιδευτικού υλικού σε προσβάσιμη μορφή, έναρξη συνεργασίας με την AMELib (Accessible Multi-modal Electronic Library) για την περαιτέρω εξειδίκευση πάνω σε θέματα προσβασιμότητας βιβλιοθηκών, μαγνητοσκόπηση διαλέξεων και προσθήκη υποτίτλων. Στα παραπάνω περιγράφεται  η προσπάθεια που κάνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για να γίνει πιο προσβάσιμο σε φοιτητές με αναπηρία. Μία προσπάθεια που εδράζεται στη λειτουργία του Τμήματος Προσβασιμότητας, σε συνεργασία με την διοίκηση του Πανεπιστημίου. Θυμίζουμε ότι η Δομή Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας του Δ.Π.Θ. (Δο.Συ.Π.) άρχισε να λειτουργεί το 2018, έπειτα από απόφαση της Συγκλήτου.

Απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές του Δ.Π.Θ., προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες, ιδιαιτερότητες και αναπηρίες και έχει ως σκοπό να συμβάλει στην προαγωγή της εποικοδομητικής μάθησης, της ακαδημαϊκής επιτυχίας και της κοινωνικοποίησής τους. Στοχεύει αφενός στην ισότιμη πρόσβαση στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και αφετέρου στην προσωπική ανάπτυξη και τη βελτίωση της κοινωνικής ζωής των φοιτητών. Η Δο.Συ.Π. αποτελείται από α) το Τμήμα Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και β) το Τμήμα Προσβασιμότητας. Παρέχει υπηρεσίες στην έδρα της στην Κομοτηνή καθώς και στα παραρτήματά της σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Ορεστιάδα. Στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία του Τμήματος Προσβασιμότητας και στην προσπάθεια το ΔΠΘ να καταστεί περισσότερο προσβάσιμο στους φοιτητές τους, είχε την ευκαιρία να έχει στη διάθεσή του ο “Χ” μέσω εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Κομοτηνή, παρουσία της αρμόδιας αντιπρυτάνεως Ζωής Γαβριήλιδου.

Αναλυτικότερα αποφασίστηκαν, σχεδιάστηκαν (Απρίλιος 2018 έως Αύγουστο 2018) και ταυτόχρονα υλοποιούνται τα εξής (από τον Ιούνιο του 2018 έως σήμερα):

  1. Μελέτες Προσβασιμότητας σε κτίρια του ΔΠΘ: ι. μελέτη προσβασιμότητας στην βιβλιοθήκη του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, Ελληνικής Φιλολογίας, ιι. μελέτη προσβασιμότητας στην βιβλιοθήκη του Τμήματος, Ελληνικής Φιλολογίας, ιιι. μελέτη προσβασιμότητας στην βιβλιοθήκη του Τμήματος, Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, ιν. Μελέτη προσβασιμότητας στην βιβλιοθήκη της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ν. Μελέτη προσβασιμότητας στην Πολυτεχνική Σχολή. Για την διεκπεραίωση των παραπάνω μελετών, αρχικά έγινε διερεύνηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου. Στην συνέχεια, διενεργήθηκε αυτοψία στις κτιριακές εγκαταστάσεις, ώστε να αποτυπωθεί η υφιστάμενη κατάσταση του χώρου με μετρήσεις και φωτογραφίες. Στο τεύχος της μελέτης περιγράφεται το νομικό πλαίσιο, οι κανονισμοί και οι οδηγίες που έχουν ληφθεί υπόψη, γίνεται καταγραφή των αποτελεσμάτων της αυτοψίας, περιγράφοντας τις εισόδους των κτιρίων, τις ράμπες των ατόμων και αμαξιδίων, τους τρόπους της οριζόντιας και κατακόρυφης κυκλοφορίας εντός των κτιρίων, τα μηχανικά μέσα κάλυψης υψομετρικών διαφορών, τους χώρους υγιεινής, και στο τέλος προτείνονται λύσεις και τρόποι βελτίωσης της προσβασιμότητας, επισημαίνοντας τυχόν ελλείψεις που εμποδίζουν την αυτόνομη διακίνηση των ατόμων
  2. Εύρεση δωρεάν λογισμικών προσβασιμότητας: ΐ. εύρεση λογισμικού για μετατροπή κειμένου σε ήχο (NVDA) ϋ. εύρεση λογισμικού για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την ευκολία χρήσης του δείκτη του ποντικιού (Angle Mouse). Η ανεύρεση ψηφιακών εργαλείων προσβασιμότητας έγινε με σκοπό τη μετατροπή εκπαιδευτικού υλικού σε προσβάσιμη μορφή. Για κάθε δωρεάν λογισμικό Υποστηρικτικής τεχνολογίας συγκεντρώθηκαν οι εξής πληροφορίες: Όνομα εφαρμογής, σχεδιαστής, τρέχουσα έκδοση, κατηγορία(ιες) Βοηθητικών Τεχνολογιών που ανήκει, σχετική αναπηρία(ιες) που αφορά, περιγραφή, λειτουργικό σύστημα της εφαρμογής, σχετικός σύνδεσμος για απόκτηση της δωρεάν εφαρμογής.
  3. Δημιουργία οδηγού χρήσης, δυνατοτήτων προσβασιμότητας του λειτουργικού συστήματος Windows 10, για χρήστες με προβλήματα όρασης Η δημιουργία του οδηγού έγινε με στόχο την αξιοποίηση των εργαλείων που περιέχονται στο λειτουργικό σύστημα των Windows 10 για τη διευκόλυνση πρόσβασης ατόμων με προβλήματα όρασης.. Στον οδηγό, περιγράφονται τα βήματα εύρεσης του εργαλείου και δίνονται οδηγίες για την χρήση του με βήματα και εικόνες (screenshots).
  4. Έναρξη συνεργασίας με την AMELib (Accessible Multi-modal Electronic Library) για την περαιτέρω εξειδίκευση πάνω σε θέματα προσβασιμότητας βιβλιοθηκών.
  5. Διατύπωση προτάσεων για τις τεχνικές προδιαγραφές των υπολογιστών και του τεχνικού εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθούν στην ΔΟΣΥΠ.
  6. Διατύπωση προτάσεων για τις τεχνικές προδιαγραφές της Ιστοσελίδας της ΔΟΣΥΠ.Παράλληλα, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019 επίσης αναμένεται να υλοποιηθεί σειρά ενεργειών που θα αφορά: 1. Μελέτη προσβασιμότητας στην βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής και Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών. 2. Παράδοση των Μελετών Προσβασιμότητας στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του ΔΠΘ. 3. Βελτίωση των Μελετών Προσβασιμότητας σύμφωνα με υποδείξεις από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. 4. Μετατροπή συγγραμμάτων σε αρχείο ήχου. 5. Μαγνητοσκόπηση διαλέξεων και προσθήκη υποτίτλων. 6. Σχεδιασμός προσβάσιμων σταθμών εργασίας βιβλιοθηκών και διαδικτύου.
  7. Συνεργασία με το Τμήμα Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για την βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ της Κεντρικής Υπηρεσίας με έδρα την Κομοτηνή και των παραρτημάτων στις πόλεις Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη.
  8. Δημιουργία Βάσης Δεδομένων για τις ανάγκες της ΔΟΣΥΠ.
  9. Συνεργασία με το Τμήμα Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για την οργάνωση και την διαχείριση των εθελοντών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: